Kiskarácsony

Mit szeretnek kapni a lányok?

2004. 12. 12., 10:29 | Frissítve: 2004. december 12., vasárnap 15:13

Körbekérdeztünk a Velvet padsoraiban. A válaszokból kitűnik: a csajok örülnek az olyan apró figyelmességeknek, mint egy könyv, CD-lemez vagy szexi bugyi, de igazából rezignáltan várják az ünnepet, és nem számítanak nagy ajándékra. Hogy mit szeretnének valójában? A Velvet munkatársai vérszemet kaptak, és külföldi utazást, robogót, laptopot és iPodot soroltak fel titkos vágyaik listájáról. Ha ezeket nem tudjuk megvenni, akkor se próbáljuk meglepni a csajunkat bögrével, télapós zoknival és Fa dezodorral. Kivéve persze, ha a szilvesztert már nem kívánjuk vele tölteni.

Ne lepődjünk meg, ha csajunk lebénul, mikor nekiszegezzük a "mondd meg, mit szeretnél karácsonyra!" kérdést. Suze szerint ez a felszólítás a második legbénítóbb, rögtön a "mesélj valamit!" után következik. Ez a kettő garantáltan az ellenkező hatást éri el, mint amit a kérdező várna, azaz egy pillanat alatt teljesen kiüríti az agyat, véli kolléganőnk, aki általában a szellemes "akármit, valamit" válasszal reagál erre. "Lehet, hogy nem tűnik segítőkész hozzáállásnak, de nekem tényleg mindegy: tekintve, hogy nincsenek elvárásaim, szinte bárminek tudok örülni, ami egy kicsit is személyreszóló, és én is igyekszem így vásárolni."

Persze mindenki önző, és igyekszik önmaga előtt is vállalható ajándékokat vásárolni, hiszen mennyire ciki például lesújtó pillantások kereszttüzében ronggyá égni, miközben a lemezboltban kifizetjük a "Hupikék törpikék technodiszkóritmusban" CD-t. Ilyenkor érdemes kompromisszumos megoldást találni: ne barátkozzunk például olyan emberrel, akinek a "Hupikék törpikék technodiszkós feldolgozása" CD jelent örömet.

Könyv, bugyi és masszázs

#alt# A karácsonyi kívánságlista Moonnak is komoly dilemma: "Sosem tudom eldönteni, olyat kérjek, amire tényleg szükségem van, tehát úgynevezett hasznos ajándék (gondoljunk itt zoknikra és pohárkészletekre), vagy olyasmit, aminek csak úgy szimplán örülnék, de nem érzem hiányát." A Velvet rovatvezetője többnyire az utóbbit választja, és azt mondja, vegyenek könyvet, lehetőleg regényeket.

De nem csak az olvasás okoz örömet. "Ha lenne pasim, akkor biztosan örülnék, ha fehérneműt venne nekem karácsonyra" - ábrándozik kolléganőnk. A méretet nem annyira nehéz eltalálni, mint gondolnánk. A melltartókba varrt címkéről például lopva le lehet olvasni, kivéve, ha a viselője kényszeres címkeeltávolító, mint én. Ilyen esetekben a barátnők súghatnak.

A monitor előtt ülős, hátfájós csajoknak ideális ajándék a thaimasszázs-bérlet, amiből spórolósok egy alkalomra szóló utalványt is vehetnek. Advanced változat milliomosoknak a thaiföldi repülőjegy: a masszázs viszont sokkal olcsóbb kint, érvel rovatvezetőnk a trópusok mellett.

Az Alpoktól a trópusokig

#alt# Györgyi egy meglepetés-síutat szeretne, "de úgy, hogy lehetőleg ne legyen probléma, hogy még sohasem síeltem", egyébként nem kell francia Alpok, a Tátra is jó. Ha belefér, valami egzotikus utat is szeretne, mert a Tátrában nyilván hideg lesz, jól fog esni a szilveszter egy kicsit melegebb éghajlaton. "A bulival nem kell fáradni, mert nem vagyok oda a szilveszteri partikért" - mondja megnyugtatásképpen.

Az utazás Dóra fantáziáját is megmozgatta: "Jó lenne valami low budget kulcsos házas őrségi hétvége, de igazán örülnék egy varsói, pláne amszterdami, mi több, Kuala Lumpur-i lazulásnak is." Igényes kolléganőnk idén már nem szeretne ruhadarabokat, kiegészítőket, parfümöt, bögrét és bokaláncot kapni. Műszaki cikkeket sem igazán, legfeljebb egy digitális fényképezőgépet. Vasalódeszkája sincs, de arra nem vágyik, mondja.

És persze kütyük

A technika vívmányai Györgyi fantáziáját is megmozgatták, a digitális kamera mellett egy laptopnak és egy iPodnak is örülne. iBookon dolgozó rovatvezetőnk Airport Expresst szeretne, amivel a szobai hifire sugározhatná a laptopján összegyűjtött zenéket.

#alt# Kolléganőnk szerényebb kívánságlistáján téli holmik szerepelnek. "Szeretnék egy vastag sálat a nyakamra, hogy ne fázzak meg, de olyat, ami nem szúr, és amiben nem érzem azt, hogy megfulladok. Szeretnék egy vastag sálat még a derekamra is, hogy ne szidjanak mindig, hogy csupasz a hasam, szeretnék egy bundás csizmát, ami nem ázik át a hóban, és szeretnék hozzá havat, meg persze divatos csizmát is szeretnék, magassarkút. Szeretnék egy új frizurát, ami mindig úgy áll, ahogyan a fodrász beszárította, szeretnék hozzá csillogó szemfestékeket és szép piros rúzsokat" - ábrándozik.

Ha hozzátesszük, hogy a pénz nem akadály, meglódul a fantáziája: "Szeretnék jobb fűtést a lakásomba, meg egy új bejárati ajtót, hogy ne legyen ilyen kellemetlenül hideg. Jól jönne még néhány könyvvásárlási utalvány, egy robogó, meg egy saját fotólabor; az új ruhákról lemondok, azokat úgysem tudja megvenni helyettem senki."

hirdetés
hirdetés
N;N;