Kiskarácsony

Az Év Izéi - Csalás, méreg, terhespornó

Drága Olvasó!

2004 egész határozottan kemikáliák éve volt. Hogy a végéről kezdjük, az Alkotmánybíróságot alkotó, nagyrészt jobbos bácsikák eszüket vesztették, és a kevert, a pálinka és a tablettás bor hazájának dülöngélő polgárait olyan mondatokkal ijesztgették, miszerint nem létezhet a kábulathoz való alkotmányos jog. Mielőtt kitört volna a nagyfröccslázadás, az előzőekkel éles ellentétben kinyilatkoztatták, hogy a berúgás azonnali következményei kevesebb kockázattal járnak, mint egy emberes beszívás. A jól tájékozott bírók szerint amúgy is szűk kör használ drogokat. Nyilván ezt hiszik, hiszen ki hívna meg buliba egy taláros embert? De idén nem csak a jog tudorai riogattak molekulákkal, így Önnek nem lesz könnyű dolga, amikor arról dönt, melyik volt az év mérgezése.

Az átkozott molekulák idén a politikába is átszivárogtak, a választási csalók egyik slágerfegyvere ugyanis a gyorsan elillanó vegytinta volt. Ha Ön jól elszórakozott a többé-kevésbé megbundázott elnökválasztásokon, döntsön arról is, ki az év terhes pornósztárja.

Jó klikkolást kívánunk.

I. rész | II. rész | III. rész | IV. rész | V. rész | VI. rész | VII. rész | VIII. rész | IX. rész | X. rész

Az év elnökválasztási csalása

Az elnökválasztási csalás csak akkor tud izgalmas lenni, ha valóban bebizonyosodik, visszaélések történtek egy voksoláson. Ellenkező esetben az ember átkapcsol, elkattint, ha feltűnik egy igazát bizonygató, valamilyen beszédhibával biztosan rendelkező civil szervezet illetékese a képernyőn. 2004. ebből a szempontból igazán üdítő élményt jelentett azoknak, akik szeretik, ha dögunalmas demokráciájuk határain túl még előfordulnak valódi tétmeccsek. Elismerjük, nem könnyű most ellenállni a csábításnak, de a szavazás során óvakodjon a piszkos trükköktől! Nemzetközi megfigyelők százai ülnek az Index szerverszobáiban, ahol a gyanús klikkeléseket figyelik. Ugye Ön sem szeretné, ha meg kellene ismételni a szavazást!

Ukrajna

Szavazzon!A világért sem szeretnénk Önt bármilyen irányban befolyásolni szavazatát leadó csuklómozdulatát illetően, de az könnyen belátható, hogy elnökválasztási csalás témakörben Ukrajna idén a maximumot nyújtotta. Történtek például csalások (nem is akármilyenek: felszívódó tintával megtöltött tollakat adtak a választók kezébe; buszokkal utaztatták az egyszerre három-négy szavazatot is leadó választókat), amit többszázezres tömegtüntetések követtek, miközben nem lehetett tudni, mikor söpri el a narancsszínű forradalmat a metsző keleti szél. Végül a legfelsőbb bíróság megsemmisítette a választási eredményt és az elnökválasztás második fordulójának megismétlését rendelte el. Szép, kerek történet, ha Ön is így gondolja, jutalmazza egy helyeslő klikkel a kör közepét!

Egyesült Államok

Szavazzon!Az idei amerikai elnökválasztás ezúttal sem múlt el választási balhé nélkül, az egyszeri újságolvasó mégsem részesült akkora gyönyörben, mint a 2000-es floridai fiaskó után. A demokraták már másnap este gratuláltak George Bushnak második elnökválasztási győzelméhez, pedig a szavazatszámlálás befejezése után még ígéretes nyilatkozatok hangzottak el "több száz ezer" bizonytalan szavazatról. Pedig a választások elcsalására bőven van lehetőség az Egyesült Államokban, ahol a választási rendszer talán csak az észak-koreainál megbízhatóbb.

Románia

Szavazzon!Pimasz dolog választási csalást emlegetni, majd ráverni első forduló győztesére szűkös 240 ezer szavazatot a román elnökválasztás második menetében. A külpolitikai újságíró ilyenkor előveszi Aczél Endre szemüvegét, és hirtelen ágaskodó párhuzamokat kezd felfedezni saját hazája és a keleti szomszéd között. "Nini, itt is egy árok, ami kettészakítja az országot" - kiált fel, majd így folytatja: "Nini, itt is magyar pártok indultak a választáson!" Mielőtt azonban megfojtaná a megbolondult külpolitikai újságírót, ő legidegesítőbb szokásával, a külföldi lapok szemléjével riposztozik: "Nini, csak nem itt is egy valamikori kémelhárítót választottak meg az ország első emberének?" - zörgeti meg orra előtt fontoskodva a Süddeutsche Zeitung hasábjait. Ha Ön is az erőltetett párhuzamok embere, ne késlekedjen azzal a szavazatleadással!

Afganisztán

Némi meglepetést okozhatott a harcirepülőgép-modellező közösségeknek, hogy Afganisztánban különösebb vérontás nélkül lezajlott az ország első közvetlen elnökválasztása. Csalások ugyan - mint minden normális országban - előfordultak, de ezek mértéke nem volt akkora, hogy megváltoztassa a végeredményt. Az afganisztáni elnökválasztás tétje nem a választás tisztaságának betartatása volt, hanem az, hogy ne torkolljon az egész polgárháborúba, ami könnyen bekövetkezett volna, ha a folyamatot nem maga a NATO vezeti elnökválasztást. Ha Ön szerint így már igazságtalanul nehéz elcsalni egy elnökválasztást, tüntetőleg lengesse meg a kurzort, és szúrja a pöttyöt máshova!

Az év elnökválasztási csalása

  • Ukrajna
  • Egyesült Államok
  • Románia
  • Afganisztán

Az év mérgezése

Jól érzi magát? Minden oké? Vérkép, vizelet, széklet rendben? Leletei negatívabbak egy jól szervezett balliberális kampánynál is? Akkor Ön már most nyert! Nem volt könnyű dolog túlélni 2004-et, a mérgezések évét! Mielőtt azonban megszavaztatnánk a mérgezések legkedvesebbjét, méregkeverő olvasóink számára összeállítottuk az év legborzalmasabb menüjét. Kotorjon ki fél kiló elszenesedett, ammóniával kezelt sertéscombot az augusztusban leégett zalaegerszegi hűtőház romjai közül. Az apró kockára vágott húst paprikázza be importpaprikával kevert exportpaprikával, majd esztergomi vezetékes vízzel tegye fel főni. A főfogás mellé az ukrán titkosszolgálattól rendeljen dioxinnal ízesített orosz krémest, az üdítő pedig legyen kapudroggal megbolondítva. Ha a vendég még mindig nem fordult le a székéről, de már sápadozik, készítsen neki legelőről összegereblyézett növényekből készült gyógyteát. Most pedig vegyen egy nagy levegőt, és engedje magán eluralkodni az Önben rejtőző közmérgezésügyi államtitkárt, hogy kiválassza az év mérgezését!

Paprika aflatoxinnal

Szavazzon!"Hogyan lesz a primőr áruból primér májrák?" - tette fel a kérdést az ismeretlen humorista, majd hastájéki görcsöket imitálva összeesett a színpadon, és meghalt. Az év legnagyobb közmérgezésügyi felhajtását az aflatoxinnal fertőzött pirospaprika jelentette. Az összeesküvés-elméletek kedvelői talán még most sem tértek magukhoz, a paprikabotrányt mintha csak nekik találták volna ki. Hogy máshogy lehet elintézni egy ezeréves nemzetet, minthogy kedvenc fűszeréből dél-amerikai laboratóriumokban biológiai fegyvert fejlesztenek, amit aztán legnagyobb gyártók etetnek meg a vásárlókkal mindezt a hatóságok tudtával? Ha Önnek még mindig forog a gyomra az aflatoxintól, adja voksát a paprikára!

Juscsenkó és a dioxin

Szavazzon!Eheti kakukktojásunk Viktor Juscsenko ukrán ellenzéki elnökjelölt, akinek megbetegedéséről nyár óta, az ukrán elnökválasztási kampány kezdete óta folyt a vita, míg végül bebizonyosodott, hogy valóban mérgezés történt. Az ellenzék szerint a politikust egy, az ukrán nemzetbiztonsági hivatalnál tett látogatásakor etették meg valamilyen dioxint tartalmazó tejtermékkel, amitől belső szerveinek jó része felmondta a szolgálatot, a politikus arcát pedig kiütések borították el. Ha Ön is úgy gondolja, királydrámába illik a történet, sajnálatát kifejező fejcsóválással nyilvánítson tetszést, most!

Gyógytea ürülékkel

Szavazzon!Evett Ön már madártollat? Rovardarabokat? Üveget, kavicsot, földrögöt, fakérget? És állati ürüléket ivott-e már? Nincs kizárva, hogy igen, ha az ősszel lefülelt, erősen szennyezett gyógyteák valamelyikével próbálta - boszorkányos módszerekkel - kondícióban tartani magát. Azért ne nagyon csodálkozzon, ha a gyártók szó szerint veszik azt a tényt, hogy az ember egy mindenevő állat, hiszen nem is olyan régen még hányás ízű cukorkát is lehetett kapni a boltban Harry Potter jóvoltából. Ha tehát Ön szerint ez nem nagy ügy, és minden iskolás túlesik ilyen megpróbáltatásokon egy közönséges gólyatáboros beavatáson, véleményét most egy kedvezményes mozdulattal kifejezheti az Index szavazógépének segítségével.

THC-tartalmú üdítő

Szavazzon!Ha a szabad piacon múlna, nem lenne elképzelhetetlen, hogy a fogyasztási cikkeket némi kábítószerrel hoznák forgalomba. Ha az Alkotmánybíróságon vagy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség múlna, nem lenne elképzelhetetlen, hogy még a sörből is kivonnák az alkoholt. Jelenleg azonban a magyar társadalom e két entitás között őrlődik, és csak abban biztos, hogy a műbőrös virsli még senkit sem tett boldoggá. A tarthatatlan helyzeten próbálhatott meg változtatni az a cég, amelyik üdítőjébe a marihuána hatóanyagát, a tetrahidrokannabinolt rejtette. Ha Ön is úgy gondolja, szórakoztatóbbá kellene tenni a zsenge zöldborsót, a debreceni párost, a száraz tésztát és a savanyú káposztát, a szürkés kör közepére illesztett fekete ponttal fejezze ki magát!

Esztergomi vízszennyezés

Szavazzon!Ha Ön augusztus elején Esztergom környékén járt, talán kiszúrt néhány vörös szemű, sápadt arcú narkománt, akik a vezetékes kutak környékén lebzseltek, és bizonyos időközönként nagyot kortyoltak a csapból, ahelyett hogy a Szigeten múlatták volna az időt. A politoxikomán katasztrófaturizmus oka az lehetett, hogy az Onyx Kft. dorogi veszélyeshulladék-égetőművéből szivárgás miatt a Dunába került 100 köbméternyi szennyezőanyag, amiről később bebizonyosodott, nemcsak fáradt olajat, hanem gyógyszeripari hulladékot, vagyis hormonokat, idegnyugtatókat is tartalmazott. Mindenestre, ha karácsony estéjén imbolygó mozgással a Dunakanyar felől közeledő, hörögve békés ünnepeket kívánó alakokra lenne figyelmes, azonnal zárja magára az ajtót, rohanjon számítógépéhez, és szavazza meg az esztergomi vízszennyezést az év mérgezésének.

Mérgező tökmagolaj-kapszulák

Szavazzon!Bár az ősszel a hírekbe került román étolaj rovarölő tulajdonságát a vizsgálatok végül megcáfolták, nem múlt el az idei év sem a negyven éve száműzött rovarirtó szer, a dieldrin nélkül. Az egyik gyógyszergyártó példamutató módon elégítette ki a vásárlók speciális kívánságait, amikor piacra dobta prosztataproblémákra kifejlesztett tökmagolaj-kapszuláját, amiben viszont megtalálták a hírhedt rovarölő DDT rokonát, a dieldrint. A tavaszi mezőket azonnal ellepték a rémült pillangókat tökmagolajjal üldöző, prosztatabánatos lepkevadászok, ám a készleteket az extrém sportoktól ódzkodó hatóságok hamar zárolták.

Az év mérgezése

  • Paprika aflatoxinnal
  • Juscsenkó és a dioxin
  • Gyógytea ürülékkel
  • THC-tartalmú üdítő
  • Esztergomi vízszennyezés
  • Mérgező tökmagolaj-kapszulák

Az év terhes pornósztárja

Akár hiszi, akár nem, 2004. a terhes pornószínésznők éve volt Magyarországon. Itt van például Michelle Wild, a világhírű magyar pornócsillag, aki az év közepén bejelentette, felhagy pornókarrierjével, és a jövőben kismamaként próbálja meghódítani a világot. Aztán itt van Michelle Wild is, aki idén döntött úgy, a szexuális aktus propagálása helyett, annak gyümölcsét aratja le, és ha Önök most ezért a szófordulatért lelőnék e sorok íróját, igazuk volna. De ne feledkezzünk meg Michelle Wildról sem, hiszen ő is 2004-ben lett terhes, miközben nekünk még egy ideig ő marad a pornószínésznő. Most pedig szavazzon a jelöltekre, ne tántorítsa el az a tudat, hogy nehéz a választás!

Michelle Wild

Szavazzon!Nem mintha nem létezne állapotos nőket szerepeltető műfaj a pornó ezerarcú világában. A preggó mégsem arról híres, hogy ismert pornószínésznőket vonultatna föl kemény gengbengekben, így már az is nagy elismerést érdemel, hogy a terhes Michelle Wild bevállalt egy erotikus fotósorozatot. Pedig az állapotosan elkövetett nemi aktust, miként azt a Jóbarátok tévésorozat idevágó epizódjából is megtudhatta a nagyérdemű, még az orvosok is ajánlják. Jutalmazza szavazatával jelöltünket, aki huszonegynéhány évesen életműdíjat kapott pornószínésznői munkásságáért. Titkos vágyunkat azért hadd osszuk meg Önökkel, ha már a preggóról le kellett mondanunk: a vendéglátós családba került Wild kisasszonyt később szívesen látnánk A nagy zabálás című Ferreri-remekmű Kovi-féle feldolgozásában.

Az év terhes pornósztárja

  • Michelle Wild
hirdetés
N;N;