Kiskarácsony

Szavazás - az év izéi

Az év meleg helyzete

  • Szakállas bácsik  - 954
  • Kristóf vagyok és meleg  - 671

Az év politikai szlogenje

  • Szélkakas  - 4058
  • Luxusbaloldal  - 2038

Az év államfője

  • Sólyom László  - 2409
  • Horn Gyula  - 1001

Az év tőzsdecsúcsa

  • Szeptember 28.  - 1374
  • December 29.  - 363

Ajándék

Tesztek

Tesztek

Szadista Piroska és más extrém ajándékok

2005. 12. 12., 11:15 | Frissítve: 2005. december 12., hétfő 17:55

Ha már ajándékvásárlás előtt elájul az unalomtól, tudnia kell, hogy szerettei hasonlóan fognak érezni a szépen átkötött dobozát kézbe véve. Gyakoroljon inkább mély hatást új ajándékozási rendszerünk segítségével, amely mellé azt is eláruljuk, hol veheti meg a sokkoló hozzávalókat.

Szakítson a megszokásokkal, végül is 2005 év telt el a karácsony alapjául szolgáló esemény óta. Bonyolítsa le az ünnepet a fejlett kommunikációs technikákkal felvértezve! Az Ajándékhorizont Tágító módszer segítségével Ön lehet a karácsony igazi sztárja.

Ehhez első lépésben tudatosítani kell magában: ha ajándékozni szeretne, akkor tulajdonképpen hatást akar elérni. Nincs könnyű helyzetben: mind erősebb a verseny, és amit hajdan el lehetett érni lejárt szavatosságú tömjénekkel, ahhoz ma komolyabb befektetésre van szüksége. A szeretet kifejezésére a legelterjedtebb módszer az anyagi ráfordítás növelése. De ne dőljön be a társadalmi reflexeknek! Higgye el, hozzátartozói már több éve feltöltekeztek szeretettel, boldogsággal és áldással, amiket olyan tárgyak útján közöltek velük, mint a nyakkendő, a szagos gyertya vagy a bálás, illetve leértékelt elektronikai cikkek.

Ahhoz, hogy hatást érjen el, élnie kell a korszerű PR-technikákkal, új platformot kell nyitnia, ahova majd Önnek kell berobbanni először. Fejezzen ki szépen becsomagolt ajándékával borzalmakat, túlburjánzó sznobizmust, vagy ha hozzátartozója az egész élővilággal ápolna szellemi kapcsolatokat, kedveskedjen inkább az állatoknak.

Szadista Piroska és a puha szörnyek


Kattintson a további ajándékötletekhez
Az Ajándékhorizont Tágítás egyik legegyszerűbb módja, ha olyan területre tör be ajándékaival, ahol nem kell megküzdenie konkurenciával. Még a kötött perui sapkáknál is többet jelenthet például egy kibelezett farkast ostorozó domina szobra, néhány torz képregényhős kisplasztikája, vagy egy kidolgozott izomzatú szuperhős.

A legintenzívebb hatást a fantasyboltokban beszerezhető alkotásokkal érhetjük el. Az általunk felkeresett üzletben bevásárolva a teljes családot megbotránkoztathatjuk, nagypapától a kisgyerekekig.

Kedvencünk a már említett, dominaruhás Piroska szobra volt, korbáccsal és kezében lógó, kibelezett farkassal. A kor meséit kedvelők számára pedig a Spawn című képregény egyik gyomron lőtt, falra szögezett szörnyetegével szerezhetünk meglepetést. A gyengébbik nem képviselőit a 40 centis, sárga, vérfoltos ruhás Uma Thurmannal érdemes letaglózni. A gyerekek számára plüss Alien-generációkat találtunk, puha csápokkal. A legbiztosabb karácsonyi ütőkártya persze a mocskos erotika, amihez például egymást kinyaló hentaifigurákat szerezhetünk itt.

Az árak a hatáshoz képest elenyészőek, a legtöbb figurát 3-15 ezer forint közt megkapjuk, és még a limited edition Freddy sem kerül többe, mint 60 ezer.

Holdfény fantasy, Bp, Wesselényi u. 10.

Kellér Dezső, nem vudu


Kattintson a nagyításhoz
Az is érthető persze, ha olyan ismerőseink vannak, akik egyáltalán nem döbbennek meg egy masnival átkötött, életnagyságú Batman-szobor láttán. Ekkor érdemes próbálkozni a múlt századi, színházi relikviákkal.

Az Andrássy úti boltra azért figyeltünk fel, mert a kirakat tüzetes áttanulmányozása után sem tudtuk eldönteni, hogy mi is a bolt profilja. Vajon mit jelenthet az üveg mögött elhelyezett Kellér Dezső-figura? Belépve még jobban elbizonytalanított minket a budoárszerű hangulat, a fülledt falfestmények, a kupacokba halmozott smukkok, medalionok és porcelánfigurák. A kedves eladólány arckifejezésünket látva beavatott minket a rejtélyekbe. "Náluk minden kapható, ami a színházhoz köthető" - mondta, majd a kopott hajóbőröndökre, és a belőlük kibuggyanó nyakláncgombolyagokra szegeződő tekintetünk láttán megjegyezte: "és egy csomó más is".

A bolt egyébként kiválóan alkalmas arra, hogy feledve a plázarealizmust, eltévedjünk az antikvitások, gagyik és Richard Gere szövetre nyomott képei közt. Bolyongásunk közben fedeztük fel a szobát, amit a perspektivikus falfestés eszközével élethű operaházi beltérré alakítottak, hogy a páholyokban kialakított lukakban aztán borosüvegeket tároljanak.

Intenzív hatáskeltéshez az a legalkalmasabb, ha a megajándékozandóval együtt látogatunk el az elhagyatott színházi díszletre emlékeztető boltba, hogy válasszon magának valami szépet. De szokásos ajándékvásárlás esetén is szinte bárhová nyúlunk, érdekes dolgokra bukkanunk. A Kellér Dezső-figuráról például kiderült, nem kultikus vudueszköz, hanem hasbeszélő számokhoz készített bábu, mozgatható szájjal és karokkal (60 ezer forint).A burjánzó belterű budoár egyébként csak idén látogatható, jövőre ugyanis végleg bezár.

Művész bejáró; Bp., Andrássy út, Művész cukrászda mellett

Magaskultúra

Bizonyos esetekben az a legmeggyőzőbb, ha Ön dadaista performansszá alakítja a karácsonyt. Ehhez célravezető módszer, ha rokonait köpethatározóval ajándékozza meg. Hozzátartozói így képesek lesznek megállapítani, hogy milyen rágcsálót fogyasztott az a bagoly, amelyiknek megtalálták a köpetét. Másrészt viszont egyáltalán nem fogják érteni, mit akar Ön mindezzel sugallni, és hogyan jön a köpethez Jézus Krisztus születése.

A köpethatározó lelőhelyén, a Magyar Madártani Egyesület boltjában található tárgyak segítségével egyébként teljesen elszakíthatjuk a karácsonyt humán gyökereitől. Ajándékozzunk olyanoknak, akiknek fogalmuk sincs szentségről, ünneplésről és szeretetről, viszont szabadkozás nélkül elfogadják az ötkilós kiszerelésű madármagot, a szintén itt beszerezhető etetőben adagolva, hálálkodás helyett pedig egyszerűen összeszarják a párkányt. Mi viszont gyakorolhatjuk a megbocsátás erényét.

MME bolt, Bp., Katona József u. 35.

hirdetés
N;N;