Kiskarácsony

Szavazás - az év izéi

Az év útátadása

  • 24118. számú bodonyi bekötõút  - 926
  • M35, debreceni elkerülõ  - 441

Az év fegyvere

  • T-34  - 1108
  • Utcakő  - 872

Az év szökevénye

  • Budaházy György, a szélsőjobbos Rózsa Sándor  - 1257
  • Natascha, a jó szökevény  - 761

Ezerből kijön

Tesztek

A homár ajánlja

Posztol a Kisjézus

Legjobb zenék fenyő alá

Karácsonyi Top 10

2006. 12. 10., 08:59 | Frissítve: 2006. december 10., vasárnap 17:50

Mik a legjobb és legrosszabb karácsonyi számok? Melyik hatásosabb, a Télapós popzene, vagy a Jézuskás metál? Meleg hancúr és drogos őrület a fánál, kacér mikuláslányok és szexi krampuszok a hóban, mi mindezt megmutatjuk, hogy Önöknek ne kelljen!

Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You

A szám megtestesít mindent, ami a karácsonyban gyűlöletes. Ígéretesen monumentális felütéssel indít, aztán hírtelen átcsap ugribugri visítozásba, amitől mindenkit a hideg ráz, aki mondjuk szereti a rockot. Persze télapónak öltözve hemperegni a fiatal Mariah Carey-vel nem lehet rossz. Előbb havat szórunk az arcába, gyömöszölgetjük a kabátját, majd tovább folytatódik viháncolás a fa alatt, ahol ő már kivágottabb télapóruhában vár minket. Végül pedig közösen fogdosunk egy törpeszarvast.

Bing Crosby, Frank Sinatra: White Christmas

A két öreg megmutatja nekünk, hogyan kell karácsonyozni, ha belefáradtunk a sztriptíztáncosok hajkurászásába. Először valami furcsa italt fogyasztanak az ablaknál, amit Frank kevert a háttérben mozogva, majd leülnek az asztalhoz, ahol az inas tálalja a vacsorát, miközben kint jól látható hullámokban esik a műhó.

Twisted Sister - Come All Ye Faithful

Egy szuperkonzervatív amerikai házaspár szentestéjén vagyunk, ahol minden nagyon ellentmond a heavy metálnak. A keménykezű feleség szigorú elvárásokkal alázza tutyimutyi férjét, aki bosszúból Twisted Sister lemezt ad neki ajándékba, ami köztudottan a legfélelmetesebb dolog a világon. Közben valahogy már ott van a zenekar is a nappaliban, és ekkor elszabadul a pokol, pedig kb. annyira kemény zenét nyomnak, mint az Edda. Minden TS klip erre az erőltetett sztorira épít, hogy milyen vicces, amikor a család nagyon fél a rózsaszín ruhás transzvesztitától.

WHAM!: Last Christmas

Mindenki abszolút kedvence, kétségtelenül a legmelegebb karácsonyi dal a coming out előtti George Michael-korszakból. Haverok gyülekeznek a síházban, lopott érintések fadíszítés közben, mókás hógolyózás a kertben, de a vacsoránál többen sugdolóznak valamiről. Burkolt gay-metafórák, alibi nők, és a legnagyobb beszárított focihaj, ami a karácsonyi képernyőn elfér.

Billy Idol: Jingle Bell Rock

Billy Idol olyan arcot vág, mintha értenénk a poént, de közben valami gyanús fehér por szóródik az ujjai közül. Az eredeti szám egy klasszikus, de ilyen fejjel előadva félpara, a kigombolt ing is valami egészen más vonal, és az erőltetett reklámvigyor miatt nem hagy nyugodni az érzés, hogy valami nincs rendben. Csak nem drogot próbál eladni gyerekeknek?

John Lennon: Happy Xmas (War Is Over)

A háziasszonyok kedvenc szabadságharcosa a szeretet ünnepén is képes szoció-könnyeket csalni az evéstől megbágyadt szemekbe. Bejglitől jóllakva nézhetünk éhező afrikaiakat, két falat pulyka között halott katonákat gyászolhatunk, végül megalázott civilek emlékére koccinthatunk ajándékosztás közben.

Destiny's Child: 8 Days of Christmas

A télapóruhás csajok mindig is a karácsonyi szexualitás csúcsát képviselték. Emlékezzünk csak vissza a régi kommunista Skála reklámokra, ahol csillogó mikulásnak öltözött modellek ajándékokat simogattak, miközben a Skálakópé nevetgélve csúszkált a testükön. A Destiny's Child ugyanerre a vonalra gyúr, csak feka csajokkal, ami az egészet megszorozza egymillióval!

Bon Jovi: Please Come Home for Christmas

Bon Jovinak több karácsonyos témájú száma is van, de klip szempontjából ez a legerősebb, ahol végig Cindy Crawfordot fogdossa. A réveteg múlt izélős jeleneteit néha megszakítja a magányos jelen, ahol John szomorúan nézeget egy mikulássapkát. Cindy itt még ereje teljében mutatkozik, komoly az arcél, a szájpötty, és a csücsörítős amerikai nézés.

Kylie Minogue: Santa Baby

Úristen! A legkúrósabb télapófantázián is túllő ez a klip, úgy ezerrel. Jól értettem, hogy a hölgy azt énekli, „Hurry down the chimney tonight”? Ezt le se merem fordítani, mert félő, hogy elájulok, és lehúzott sliccel találnak rám a többiek.

Slade: Merry Christmas Everybody

Ezzel kicsit lehűtöm magam. Jut idő törölgetni az izzadt tenyereket, miközben csúnya angol férfiakat nézhetünk, akik idióta ruhákban üvöltöznek a karácsonyról. Ilyen érzés lehet elmegyógyintézetben tölteni a szentestét.

Aki tud ezeknél jobb, esetleg karácsonyibb számot, ne habozzon, küldje el nekünk a tippet! A legnépszerűbb darabokból összeállítunk egy olvasói toplistát.

hirdetés
N;N;