Szellembringát állítanak az elgázolt kerékpárosnak

2008.04.25. 13:17
Ismét fehérre festett kerékpárral állítanak emléket a budapesti kerékpárosok egy elgázolt társuknak. Csütörtök délután a Kőbányai úton egy kamion kanyarodás közben ütött el egy biciklis férfit, aki a kijelölt kerékpárúton haladt. A férfi életét vesztette.


Októberben, nem sokkal messzebb, a Stefánia útnál ugyanez történt meg. Akkor is a rosszul tervezett kerékpárút áldozata lett egy ember. Akkor több száz kerékpáros  avatott együtt egy szellembiciklit. Az eseménynek nagy visszhangja volt.

A kerékpárosok péntek délután állítanak emléket az elgázolt férfinek a baleset helyszínén. A gyülekező április 25-én, pénteken 18.00-kor a Hősök terén lesz. A bicikli fehérre festése után a vitatott biztonságú kerékpárutakon végighaladva elmennek a Kőbányai út - Horog utca kereszteződéshez, ahol felállítják a mementóbiciklit. Érintik a Stefánia úti szellembringát is, a tavalyi baleset helyszínét, majd onnan a Hungária krt - Kőbányai úton haladnak, a KRESZ szerint.

A szervezők senkit nem akarnak elriasztani a városi bringázástól, hiszen az a világ egyik legjobb dolga. De fontosnak tartják, hogy a kerékpárosok tudják, ők a gyengébbek, nekik kell jobban vigyázniuk magukra. A bicikliutak sokszor hamis illúziója ne tévessze meg őket, erre szeretnék felhívni a figyelmet. A szervezők azt kérik a részvevőktől, hozzanak egy gyertyát, követ vagy virágot.<>