Mikor halnak leginkább a New York-i biciklisek?

2009.04.08. 16:44

Délután. Mégpedig 15 és 20 óra között. A nap 21 százaléka alatt történik az összes halálos kimenetelű bringabaleset 38 százaléka. Éjféltől hajnalig viszont statisztikailag kevésbé kell tartani a tragédiától. Tehát: „Csúcsidőben jobban figyelj!

Tanulságos szentenciákkal elemezte ki az egyik New York-i kerékpáros blog a város által néhány napja publikált összesített közúti baleseti statisztika vonatkozó részeit.
 
 
A blogger szerint nem luxus használni a brigautakat, mert a felfestett biztonsági sávokon belül csak egyetlen egyszer gázoltak halálra kerékpárost 1996 és 2005 között, pedig ebben az időszakban összesen 225-en vesztették életüket.
 
A halálos balesetek 92 százaléka gépjárművel történt ütközés volt, és jelentős hányaduk, 88 százalék, kereszteződésben, vagy ahhoz közel történt. Tehát: „Kereszteződésben fokozott figyelem szükségeltetik!
 
A fejsérüléses halálesetek 97 százalékában a bringás nem viselt védősisakot, ami „nagyon jó emlékezető a bringásoknak, hogy a sisakot márpedig hordani kell”.
 
Különösen önveszélyes akciókra is rászánja magát a New York-i kerékpárosok egy része. A halálesetek 7 százaléka olyan autópályákon következett be, ahol elvileg tilos biciklizni. A vagánykodóknak most viszont már tudniuk kell, hogy „a tilosban bringázásnak meg van az ára”.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport