Celebekkel hirdetik a vasárnapi biciklis felvonulást

2009.04.15. 12:31

Megértük, hogy a civilek már nem azzal szekálják anyalapunkat, az Indexet, hogy bulvárosodik, hanem maguk is erre az útra lépnek. Mivel sejtjük, hogy mi motiválja a lelkes aktivistákat, tárgyszerűen számolunk be a kezdeményezésről.

A Critical Mass támogatói filmsorozatot készítettek celebekkel, hogy az ő példájukkal tegyék vonzóbbá a kerékpározást, és hívják fel a figyelmet: vasárnap délután Critical Mass felvonulás lesz.

 

A sorozat első két részében a megasztáros Puskás Peti vall arról, hogy az egész családja bringázik, ő maga megy a Critical Massre is, és hogy szerinte a bicikli nagyon jó csajozásra. Az énekes hosszasan fejtegeti, hogy szerinte hamarosan az egész belváros bicikliút lesz. Kitartása azért is említésre méltó, mert lábmozgásából egyértelmű, hogy a forgatás alatt végig nagyon kellett pisilnie.

 

A második részben Hajós András a nyugodt erőt testesíti meg. Nem akar senkit meggyőzni a biciklizés hasznosságáról és arról, hogy tekerni önmagáért jó, mondja. Ő egyszerűen élvezi a bicikli nyújtotta szabadságot. Hajós végezetül tanácsot ad azoknak, akik most kezdenék a városi bringázást, de nem tudják, hogyan. 

A szokatlan kampány egyébként egy rejtetten pozitív üzenettel is bír. A Critical Mass eszerint már elérte mindazokat, akik saját elhatározásból ültek biciklire, és most a valóságsók és humorműsorok révén elérhető réteg került a célkeresztbe.