Az áramszünettől bicikliznek a New York-iak

2012.11.04. 17:34

A Sandy 30 és 50 milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államokban. New York egy részén még most sem sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást, a metrók és buszok sem járnak minden vonalon, és hiány mutatkozik üzemanyagból is. A kritikus helyzet hozadéka ugyanakkor, hogy tömegek ülnek kerékpárra a megapoliszban.

A New York Times számos olyan biciklizőt szólaltatott meg, akik korábban csak rekreációs céllal kerékpároztak, és most a buszra várakozó hosszú sorok, a tömegközlekedés bizonytalansága miatt próbálkoztak az alternatív módszerrel. A interjúalanyok, akik közül a legfiatalabb 22, a legidősebb 46 éves volt, meglepetésüknek adtak hangot, mondván nem gondolták volna, hogy ilyen gyorsan és kényelmesen közlekedhetnek a városban kerékpárral.

Voltak, akik megjegyezték azt is, hogy később is bicikliznének. Igaz, a körülmények jelenleg különösen ideálisak, az autóforgalom ugyanis kicsi. Egy Brooklinból Manhattenbe kerekező viszont elmondta, az autósok közlekedései morálja romlott, áthajtanak a piroson, kevésbé figyelmesek, és ezért balesetveszélyesnek érzi a város egyes részeit.