Ennél jobb fej dolog nincs: valaki ingyenes bringamegosztót csinált Dániában

2015.05.31. 08:40

A képeken látható bringát Koppenhágában szúrta ki a Copenhagenize bloggere. Látszólag csak egy egyszerű, nem túl izgalmas bicó, ám a lényeg hátul van. És hiába buhera a tábla (a kialakítás minden eleme érdemelne egy külön mondatot), nagyon menő, ami rá van írva:

Szia, Christian Liljedahl vagyok, ezt a közbringát Koppenhágának és neked csináltam. Használd és utána parkolj le vele úgy, hogy mások is használhassák. Ha lapos a kereke vagy meghibásodik, írj nekem (telefonszám), vagy felajánlásként megjavíttathatod a legközelebbi kerékpárszervizben. Te is készíthetsz saját közbringát. További tudnivalókért keresd a DinBycykelt a Facebookon.

Ezek után lelkendezésbe tör ki a szerző, hogy de jó, hogy ezzel nincsenek problémák a dokkolóban, nincs bonyolult védelmi elektronika, nem olyan nehéz, mint egy víziló és ráadásul ingyenes. (Mert igen, világ minden pontján ugyanazokon dohognak a közbringarendszerek használói.)

Majd joggal teszi hozzá, hogy abban az országban, ahol évente 400 ezer bringát selejteznek le, nem biztos, hogy a legdrágább megoldásokhoz kellene nyúlni az illetékeseknek, ha közösségi kerékpározásról van szó.

Nektek tetszik? Kommenteld itt vagy a Kerékagy Facebookján (amit biztos lájkoltál már te is):

A világ legjobb közbringarendszere egyetlen kerékpárból áll Copenhagenize.com Din Bycykel #dinbycykel

Posted by Kerékagy on 2015. május 30.

FRISSÍTVE:  Többen is jeleztétek kommentben, hogy hasonló próbálkozás volt Budapesten is, mégpedig nyolc (!) éve.  Sajnos nem sokáig tartott .