Beszakadt a szigligeti fahíd a bringás alatt

2015.07.08. 12:35

Vasárnap történt az eset, amit lefotóztam Szigliget környékén. Az elkorhadt fahíd beszakadt, és egy fiatal srác alatt eltűnt a bicikli. Ő métereket repült, szerencsére nem sérült meg. Több híd azon a környéken elkorhadva, beszakadva. Életveszélyes.

– írta olvasónk.

A szigligeti kerékpárút a 71-es út mellett halad. Először megkerestük a megyei közútkezelőt, ahol a szigligeti önkormányzathoz küldtek, a település a fenntartója ugyanis a környékbeli kerékpárútnak és a hozzá tartozó fahidaknak.

A szigligeti önkormányzatnál azt a választ kaptuk, hogy szokták javítgatni a hidakat, ha bejelentés érkezik. A felvetésre, hogy egy átfogó felújítással meg lehetne előzni a fentinél esetleg komolyabb következményekkel járó baleseteket, már csak a polgármester tud majd válaszolni, akit még nem sikerült elérnünk.

Frissítés:

Reagált Balassa Balázs polgármester (na EZT nevezem én felelős válasznak, sok politikusnak oktatni kellene):

Szigliget önkormányzata (ahogy a többi Balaton parti település is), miután megépült a Balatoni Bringaút, megkapta kezelésbe a közigazgatási területén áthaladó 6 km-es útszakaszt. A tulajdonos az állam maradt. A karbantartásra természetesen forrást nem rendeltek hozzá. 

Sajnos a bringaút állapota már évek óta kívánni valót hagy maga után. Ez nem a karbantartás elmaradására, hanem kivitelezési problémákra vezethető vissza. Ilyenek a hidak is, melyeket folyamatosan javítunk. Ígéretet kaptunk arra, hogy az állam fejlesztési forrásokat biztosít a kerékpárútra. Ebbe bele fog tartozni a hidak felújítása is. 

Szigliget önkormányzata elnézést kér a fiatalembertől aki elesett a hídon. Nem sokkal az eset után a polgármester személyesen ment ki a helyszínre, a veszélyes szakaszt lezárta és másnapra (július 6-án 14-órára) pedig kijavították.