Máris kezd lerohadni a biciklisáv a Várkert Bazárnál

2015.08.31. 10:45 Módosítva: 2015.08.31. 10:56

Nyár végére szomorú állapotba került a Várkert Bazár alatt végigfutó Lánchíd utca. Egy járókelő az Ittlakunk.hu I. kerületi aloldalán közölt beszámolója szerint a kivitelezők minden bizonnyal szakszerűtlenül végezték el a bicikliút burkolását: 

„A burkolólapok több helyen el vannak repedve, néhol 5-10 centis darabok hiányoznak a szélükből. A kivitelezők nagyon sok helyen összekenték ragasztóval a dekoratív és drága burkolólapokat, így az egyébként mutatós kerékpársáv úgy néz ki, mint valami építkezés közepe, vagy mintha legalább 20 éve használatban lenne.”

A bringasáv állapota valóban elég meghökkentő annak tükrében, hogy csak kicsivel több mint egy éve adták át (többször is) a kiemelt presztízsberuházásnak számító Várkert Bazárt, és valószínűleg nem volt olcsó.

Ráadásul úgy tűnik, hogy az utca takarítására sem fordítanak elég gondot a hatóságok, környéken lakók beszámolói alapján ugyanis a Magyar Ízek utcája nevű rendezvény után egyszerűen otthagyták az olaj-, zsír-, festék- és hányásfoltokat a díszburkolaton, ami miatt öt napja állandóan büdös van a Döbrentei utcában. A burkolatot ráadásul helyenként valakik összekenték neonszínű festékkel  az augusztus 20-i hétvége alatt, de mivel az utcákat azóta sem mosták le, a bűzlő maradványok mellett ez is tovább rontja az összhatást.