Viccesen sokkoló bringatolvajteszt: hol lopnak leggyorsabban?

2015.11.24. 16:15

Azt hihetnénk, hogy Hollandiában mindenkinek van biciklije, így eszébe sem jutna senkinek lopnia egyet magának. A valóság ezzel szemben egy kicsit mást, egy teszt szerint Amszterdamban viszik el leghamarabb a gazdátlanul hagyott kerékpárokat. 

A Bikemag szúrta ki, hogy a We Love Cylcling bringatolvajtesztet csinált Európa három nagyvárosában. Amszterdamban, Prágában és Rómában.

Mindegyik városban egy forgalmas helyen raktak  ki egy elég feltűnő, piros biciklit, amit le sem zártak, csak letámaszottak. Ezek után türelmesen várták, hogy mikor csap le a tolvaj. Mindezt kamerára vették.

Amszterdamban 22 perc 40 másodperc kellett, hogy valaki meglovasítsa a bringát. Amit persze néhány méter után el is dobott, mert elég hatásosra sikerült a lebuktatása, egy festékbomba elpukkanása után még fanfárt is kapott a győztes.

Rómában majdnem 68 percig maradt érintetlenül a bringa, Prágában pedig még ennél is tovább, több mint három órán át, igaz, ebben az is közrejátszhatott, hogy sokáig egy rendőr parkolt a bicikli közelében.