Miért van sárga csík a parkolósáv szélén?

Azért, mert az valójában egy biciklisáv a Rottenbiller utcában

2016.02.12. 11:56

Elképesztő kis mikrosztori került fel a Járókelők.hu oldalára: a Rottenbiller utcában egy fél háztömb hosszúságban parkolónak használnak egy kerékpársávot. Olyan szinten tele van kocsikkal, hogy még a jászais szuperbuheránál emlegetett örökzöld kaszkadőrvideós módszert sem lehetne alkalmazni velük szemben, mert itt nem egy-egy akadály van a sávban, hanem gyakorlatilag csak tenyérnyi foltok látszanak az egész bringás útszakaszból.

Pedig több tábla és útburkolati jel is figyelmeztet, hogy megállni és parkolni tilos, ráadásul arra is, hogy ez egy kerékpársáv.

Amint a bejelentő is megjegyzi, a legnagyobb probléma az, hogy a szabályosan erre közlekedő kerékpárosok kénytelenek a gépkocsiforgalommal szemben menni az úton, ami elég balesetveszélyes.

Az egyik kommentelő szerint a néhány tízméternyi gyaloglásra képtelen gyerekeiket várják az iskola előtt a szülők, akik bár bekapcsolják a vészvillogót, attól még balesetveszélyes helyzetet teremtenek. A Járókelők elküldte a bejelentést az illetékeseknek, ha kiderül valami, természetesen frissítjük a posztot.