Mindent kikerül, tilos vele közlekedni. Kell!

2016.08.20. 16:00

Nem ez az első furcsa elektromos jármű a Kerékagyon, de az Air-wheeltől kölcsön kapott Toxozers 7.0 egykerekű motorral meggyűlt a bajunk. Az állva használható, egykerekű Bird OneWheelt két nap alatt meg lehetett szokni, a kétkerekű Hoverboard használata percek után sokaknak már jól ment a szerkesztőségben, a Futurer bika rollere pedig egyáltalán nem okozott gondot és rettentő gyorsan tudtunk vele haladni.

A Toxozers-szel viszont öt nap után is döcögős haladás, de amikor sikerül, akkor ilyen nagy buli, nézzék:

Egy kerék bőven elég?

Ahogy a videón is látszik, a Toxozers remek szórakozás, de a törvényhozás ennyire nem lelkes. Megkerestem a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, hogy egy ilyen járműre milyen szabályok vonatkoznak, milyen besorolás alá esik,  és a válasz alapján nem kell attól tartani, hogy egykerekű motoros hordák lepik el az országot.

A járdán csak olyan jármű közlekedhet, amely sík úton, 10 km/óránál gyorsabb haladásra nem képes, mint például a gépi meghajtású kerekesszék, babakocsi vagy talicska. A Toxozers ide nem fér be, hiszen a megengedett sebességnek több mint a duplájára képes, és persze a józan is azt diktálja, hogy egy egykerekű motorral ne a gyalogosok között száguldozzunk.

Szerencsétlen gép kerékpárnak sem jó, hiszen ahogy neve is sejteti, ehhez legalább két kerékre lenne szüksége. A segédmotoros kerékpár kategóriájába viszont nem csak az egyik kerék hiánya, de a rásegítés 300 wattot meghaladó mértéke miatt sem  passzol.    Nem tudunk tehát mást mondani, mint a videóban, vagyis a Toxozers leginkább egy játék. Egy komoly kihívásokat jelentő, de cserébe igazán szórakoztató játék. 

Még több tesztre vagy kiváncsi? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!