Friss kommentek

 • Orbán Hazaáruló Viktor: Teli van az ország Káder Jánosokkal, akik bármit aláírnak. Ezért lesz a rossz tervezésű, szétlopott kivitelezésű kerékpár út átadva, a pénz pedig lenyúlva. 2017-05-28 18:34
  Ezért ócskák a kerékpárutak
 • Dávid Szemák: @Orosz József: hova akarsz fejlődni egy véges méretű gömbön? a fenntarthatóságról még nem hallottál? 2017-05-28 17:38
  Eltörlik az értelmetlen bringás tiltásokat
 • Orosz József: A fejlődés sokak akarata ellenére nem elkerülhető, és nem a bicikli irányába mutat, hanem az elektromos(remélhetőleg megújuló) meghajtás és az autonóm közlekedési eszközök irányába... 2017-05-28 15:18
  Eltörlik az értelmetlen bringás tiltásokat

Hogy tekerjük körbe a Balatont?

február 22., 06:37 Módosítva: 2017-02-22 18:14:23
518
14 hozzászólás

Nyavalygunk itt folyton, hogy mikor csinálják meg végre normálisan a Balaton körüli kerékpárutat, erre tessék. Néhány olvasónk (Almási Zoltán, Barna Imre, Boda Gábor, Czakó Zsolt és Horváth Levente) komolyan vette néhány héttel ezelőtti cikkünket, amiben Karlovitz Kristóf arról írt, miként tekerjünk több száz kilométert fagyban. Fogták magukat és körbetekerték a Balcsit mínusz tíz fokban. Persze ez önmagában még nem lenne akkora szám, de szerencsére írtak belőle egy beszámolót is, amit elküldtek a Kerékagynak, hogy mindenki okulhasson belőle. (Reméljük a gyakorlatban már csak a jövő télen veszitek hasznát.) Köszönjük szépen, át is adjuk a szót Barna Imrének és Hovanyecz Szabinának. A meglehetősen hosszúra nyúlt, személyes hangulatú beszámolót teljes terjedelmében idekopizom, de a lényeget kiemeltem pontokba szedve, félkövérrel, - aki gyakorlati tanácsokra kíváncsi, arra fókuszáljon!

14 hozzászólás Tovább

Ritkán zöld a lámpa? Itt a megoldás

február 18., 09:41 Módosítva: 2017-02-19 07:52:54
136
42 hozzászólás

A városi kerékpározásban két fő stratégia létezik: az egyik, hogy mindig minden szabályt betartunk, így sosem tekerünk át a piroson. Aki ezt választja, rengeteget fog értelmetlenül várakozni az autóút-kerékpárút kereszteződésekben, mert több helyen nem a bringásoknak kedvez a lámpák hangolása. A másik stratégia a napi gyakorlat: sokan lerövidítik a várakozási időt, nem várják meg a lámpaváltást, inkább továbbtekernek, ha tiszta a terep. A hollandok köztes megoldása mindkét félnek jó lehet. 

rotterdam
Fotó: RTV
42 hozzászólás Tovább

A kerékpáros utcák bevezetésének az autósok örülnének a legjobban

február 16., 09:34 Módosítva: 2017-02-16 17:24:21
268
44 hozzászólás

Nem is olyan rég mutattuk be a Kerékpárosklub javaslatait, mi mindenben kellene változtatni a KRESZ-t Magyarországon. Az egyik legfontosabb, s talán sokak számára legkevésbé egyértelmű javaslatuk a kerékpáros utcák bevezetése volt. Igaz, talán ez ütközne a legkisebb ellenállásba.

Na de mi is az a kerékpáros utca? A Bicycle Dutch legújabb posztja nyomán gyorsan bemutatjuk.

44 hozzászólás Tovább

Érdekel, hányan bringáznak a fővárosban? Na akkor idesüss!

február 15., 07:35 Módosítva: 2017-02-16 11:09:57
295
24 hozzászólás
Screenshot 2017-02-14 16.16.07.png

Tavaly ősszel nagy örömmel adtuk hírül, hogy kerékpáros számlálókat telepít a főváros. Azóta viszont egy árva hangot nem hallottunk felőlük, pedig izgalmasnak ígérkezett, hogy a meglevőkön kívül négy fix és két mobil számlálót pakolnak le a városban, az utóbbi kettőt mindig más helyre. Ez alapján lehet jobban tervezni majd a közlekedés fejlesztését. 

Úgyhogy rákérdeztünk a BKK-nál, hogy mi újság. Mint kiderült, nem csak hogy működnek a számlálók, de ráadásul online követheti bárki az eredmények alakulását!

24 hozzászólás Tovább

Fekvőrendőrökkel raktak végig egy bicikliutat Párizsban

február 8., 14:20 Módosítva: 2017-02-08 18:20:33
3
8 hozzászólás

Kapaszkodjanak meg: Párizs külvárosában fekvőrendőrökkel próbálják elérni, hogy a motorosok és az autósok ne hajtsanak fel a bicikliútra. Még elképzelni is fájdalmas, milyen lehet biciklivel végiggurulni a pici, sűrűn rakott döccenőkön, nem meglepő tehát, hogy a környék kerékpárosai a fekvőrendőrök felszedését követelik. A helyi tanács szerint viszont pont az ő biztonságukat szolgálja a döntés, írja a Road.cc.

8 hozzászólás Tovább

Megváltoztatnák a bringás KRESZ-t

február 8., 09:08 Módosítva: 2017-02-08 15:53:41
514
269 hozzászólás

A közlekedési szabályok megváltoztatásával javítaná a kerékpáros közlekedést a Magyar Kerékpárosklub és a Kerékpáros Miskolc Egyesület. A két szervezet a múlt héten egyeztetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, de javaslataikat részletesen elolvashatjuk a Kerékpárosklub honlapján is. Azért vették elő most a témát, mert miközben Budapest belvárosában, húsz év alatt megtízszereződött a kerékpárral közlekedők száma és milliárdokat kapunk az Európai Uniótól kerékpáros fejlesztésekre, a szabályok nem minden elemükben igazodnak a megváltozott helyzethez.

Ha a bringásoktól elvárjuk, hogy viselkedjenek a közlekedési rendszer részeként és tartsák be a szabályokat, akkor annak meg kell teremteni a feltételeit – érvel a Kerékpárosklub.  Az alábbiakban a bringás szervezetek felvetéseit vastag betűvel szedtük, ezek közt pedig állandó szakértőnk, Pető Attila "Kreszprofesszor KRESZ-oktató véleményét is olvashatják.  

269 hozzászólás Tovább

Tudod, miért van tök sötét az újlipótvárosi rakparton?

február 7., 09:06 Módosítva: 2017-02-07 14:01:44
963
13 hozzászólás

Nem is olyan rég mutattuk be az Urbanistán az észak-pesti rakpart látványterveit. Örömmel nyugtáztuk, hogy a Dagályig tartó Moszkva sétányon kerékpárút is lesz, ám a Dráva utca és a Margit híd között az autóforgalom, a szervizsáv, na meg a panorámás parkolósáv miatt – a korábbi tervekkel szemben – nem fért el egy kifejezetten kerékpárforgalomnak kijelölt terület.

No sebaj, a felső rakparton ott a bringaút – gondolták sokan.

Most ne menjünk bele abba, hogy miért élvez elsőbbséget a gépkocsiforgalom a kerékpárossal szemben, meg hogy a felső rakparton vezetett út elég keskeny. Ugyanis egy kedves olvasónk egy egész más, látszólag apró, ám mégis évek óta megoldatlan problémára hívta fel a figyelmet. 

13 hozzászólás Tovább

Bringás ugrott le az Árkád első emeletéről

február 5., 13:35 Módosítva: 2017-02-06 11:03:51
1916
43 hozzászólás

A Downmall egy egyszerű ötletre épül: az alapvetően természetes környezetben űzött extrém bringasportot elvitték a plázákba, hogy olyan közönség is láthasson ilyet, aki ritkán jár bringapályák közelében. A cseh Eastern Gravity csapata nyolcadik éve szervezi a kupasorozatot, amely idén három európai nagyvárosban, Frankfurtban, Prágában és Budapesten várja a versenyzőket.

Mivel a pályák szűkek és rendkívül technikásak, csak profi versenyzők vehetnek részt a versenyeken, meghívásos alapon. Az Árkád bevásárlóközpontban rendezett budapesti futamon a cseh Tomas Slavik volt a leggyorsabb, a hegyibringás freestyle trükkversenyt honfitársa, Tomas Zejda nyerte, a BMX freestyle-on viszont a magyar Szabó Konrád volt a legjobb. A versenyről a Live to ride csapata készített képeket.

43 hozzászólás Tovább

Miért jegesek a bringautak?

január 31., 09:32 Módosítva: 2017-01-31 13:52:55
413
87 hozzászólás

Észrevették, milyen kitartó az idei első hó? Nem? Akkor biztosan nem bringával közlekednek, mert különben látnák, hogy miközben az autók száraz aszfalton suhannak, addig a járdák, bringautak és bringasávok több helyen nem is látszanak ki a vastag jégpáncél alól. Utána jártunk, kinek kéne takarítania ott, ahol senki nem takarít. 

87 hozzászólás Tovább

Újabb amerikai államban hajthatnak át a bringások a piroson

január 30., 12:11 Módosítva: 2017-01-30 13:50:16
51
33 hozzászólás
Közbringadokkoló Denverben
Közbringadokkoló Denverben
Fotó: Mr SG / Wikipedia

Már többször esett szó arról, hogy bizonyos feltételekkel több európai városban is engedélyezték a kerékpárosok áthajtását a piroson. Párizs, Brüsszel, több holland és német város mellett legutóbb Londonban fontolgatták a bevezetését. A témát akkor alaposan körüljártuk, megszólaltattunk pár szakértőt és elmerengtünk a magyarországi bevezetésről is.

Persze már akkor tisztáztuk, hogy a közlekedési lámpa jelzéseit csak bizonyos esetben hagyhatják figyelmen kívül a bringások:

 • jobbra kanyarodáskor,
 • T elágazásban egyenesen továbbhaladáskor, és
 • mindkét esetben csak akkor, ha megadják az elsőbbséget a gyalogosoknak.

Szóval csak ennek szellemében ijedjünk meg, hogy Colorado állam is bevezette az úgy nevezett Idaho-stopot.

33 hozzászólás Tovább

Senki sem tudja, kinek van elsőbbsége a járdán vezetett bringaútnál

január 28., 13:57 Módosítva: 2017-01-29 12:41:16
267
79 hozzászólás

A járdán nem biciklizünk, de persze vannak kivételek. Mondjuk, ha oda kényszerítik az embert. Ha ugyanis a kerékpárutat a járdán vezetik és nincsen kerékpáros nyom az úttesten, akkor elvileg ott kell tekerni. Ebből persze elég sok galiba támad.

Nem arra gondolok, hogy a gyalogosok beszédelegnek a kerékpárútra (bár ez, tekintve, hogy a kerékpárút mindössze egy többé-kevésbé látható sárga csík a gyalogos lába előtt, elég gyakran előfordul). Hanem arra, amikor keresztezi egymást a gyalogos és a kerékpáros útja. Egymástól függetlenül több olvasó is felvetette már a problémát, más és más helyszíneket jelölve meg, de a valódi megoldást, úgy tűnik senki sem tudja.

79 hozzászólás Tovább

Még hogy függőleges falon nem lehet kerékpározni?

január 23., 15:52 Módosítva: 2017-01-23 15:59:47
12
0 hozzászólás

Azt hiszem a legkeményebb falon lefele bringázós videó az, amit Primož Ravnik vett fel fejkamerával egy erőmű duzzasztógátján végigszáguldva. Hatvan méter az rengeteg, de azért az a fal nem volt teljesen függőleges.

Sebastian 'Bas' Keep viszont egy valódi házfalon bringázik végig. Vagyis többön. Van, ahol három emeletnyit, hogy az alján aztán egy rámpára érkezzen. Oké, a BMX-legenda csinált pár őrültséget már, de ez mostani Red Bull-projektje, a Wall, túltesz mindenen.

Szólj hozzá! Tovább

Közútkezelő: elnézést, elrontottuk a táblákat

január 17., 13:51 Módosítva: 2017-01-18 07:27:36
44
5 hozzászólás

Pető Attila autós oktatóként járja Budapest és az ország útjait és amikor zagyva útfelfestéseket, táblázásokat vagy veszélyes kereszteződéseket lát, készít néhány képet. Felfedezéseiből már több cikket is írt a Kerékagyra. Legutóbb január 6-án, amikor a budapesti Fehérvári út frissen kialakított kerékpársávjainak hibáiról írt. A cikk nyomán biztató levelet kaptunk az útjelzésekért felelős Budapest Közút Zrt.-től. Íme: 

5 hozzászólás Tovább

Jöhet a Nemzeti Közbringarendszer

január 16., 15:36 Módosítva: 2017-01-16 21:23:51
200
13 hozzászólás

Több, mint 2 éve indult a MOL Bubi közbringarendszer. Azóta többször fejlesztették, bővítették, most 112 gyűjtőállomásból és 1286 kerékpárból áll. Bár március 1-jéig a téli üzemmódra álltak át, a jeges mínuszok se riasztották el a felhasználókat, még a leghidegebb időben is napi 200 körüli kölcsönzést regisztráltak. Vajon bővül-e tovább a hálózat, milyen változások várhatók?

13 hozzászólás Tovább

Csak idén 1,7 milliárd megy bringautakra

január 13., 10:22 Módosítva: 2017-01-13 14:28:35
310
20 hozzászólás

Bevallom őszintén, amikor először rápillantottam a Világgazdaság cikkére, hogy több száz kilométer bringaút épül, egy darabig el kellett gondolkodnom, hogy ez most új információ-e. Ugyanis a bevezetőben kiemelt fejlesztésekről évek, sőt évtizedek óta folyton beszélünk, de valahogy csak nem akarnak megvalósulni. Viszont most, ha hinni lehet az ígéreteknek, akkor 11,7 milliárd forintos fejlesztés jön még az idén. Aztán a következő években újabbak következhetnek.

Na akkor lássuk a cikkből kimazsolázva, mi mindenre jut:

20 hozzászólás Tovább

Tekerjünk több száz kilométert fagyban

január 7., 15:24 Módosítva: 2017-01-07 17:51:53
371
23 hozzászólás

Kora hajnali órán kaptatok a hosszú emelkedőn Bőszénfától Kaposvár felé. Felnézek az égre, tízszer annyi csillagot látni, mint városból: a Zselicben Európa-szerte a legcsekélyebbek közé tartozik a fényszennyezés, külföldről is jönnek a csodájára. De mintha kétoldalt is a Tejút ragyogna: LED-lámpám kévéjében csak úgy szikrázik a dér. Mínusz tíz fok lehet.

Tegnap bringáztunk le Pestről a cimborámmal, aki ott maradt disznóölésen, egyedül tartok hazafelé. Vérvörös napkelte után fehérre fagyott tájon haladok, nyílegyenesen száll fel a füst a kéményekből, embert nem látni, behúzódtak a házakba. Ha látnának, és különösen ha tudnák, hogy 440 kilométeres bringatúrán vagyok januárban, tán keresztet vetnének, vagy a homlokukat kopogtatnák. Pedig bringázni télen is jó!

23 hozzászólás Tovább

Nem létező KRESZ-táblák, béna autósok

január 6., 07:09 Módosítva: 2017-01-06 15:57:21
216
71 hozzászólás

Két éve írtam egy cikket Kerékpáros káosz címmel, a Budapesten egyre több helyen létesített, és messze nem egységes kerékpársávokkal kapcsolatban. Nem gondoltam volna, hogy ismét aggódnom kell majd, amikor kiderült, a Fehérvári úton is nagy bringás fejlesztések indulnak. 

Persze jó, hogy Buda egyik forgalmas útján is biztonságosabb körülményeket akarnak teremteni a tekeréshez, de miért így? Miért nem lehet a KRESZ és egyéb jogszabályoknak megfelelően kiépíteni egy ilyen utat, helyesen alkalmazva az előírt táblákat és útburkolati jeleket? Miközben nap mint nap azt tapasztaljuk, hogy az autósokat apróságokért folyamatosan fegyelmezni akarják, addig mintha az útfenntartóknak nem lenne semmilyen felelőssége.

Lássuk, mi is a probléma ezzel a néhány kilométeres szakasszal. 

71 hozzászólás Tovább

Kulccsal a zsebében bringázik? Ne tegye!

2016. december 28., 10:18 Módosítva: 2016-12-29 11:12:03
179
89 hozzászólás

Sokan könnyelműen tekintenek a kerékpárra mint közlekedési eszközre. Nem kell hozzá jogosítvány, sem drága ruházat és egy régi bringa pár ezer forintért beszerezhető, ezért sokan ülnek nyeregbe pusztán a praktikum miatt. A veszély persze nem csak őket fenyegeti, hanem azokat is, akik életvitel-szerűen vagy munkájuk miatt tekernek. Mivel télen rosszabbak a látási viszonyok és sokkal többször csúsznak az utak, megvizsgáltuk, hogy milyen sérüléseket szereznek a bringások egy balesetben, és adunk néhány tanácsot a megelőzéshez is.

89 hozzászólás Tovább

Bringás központ a Népligetben? Ilyen lehet

2016. december 27., 10:11 Módosítva: 2016-12-27 18:35:12
846
37 hozzászólás

Budapest sportfőváros. Vizes világbajnokságot rendez, olimpiára aspirál, egymás után nőnek ki a stadionok a földből, lehet kajakozni, kenuzni a Dunán, futásra invitál a sokféle tömegverseny. Hát Magyarország második legnagyobb tömegsportjának hódolói, a bringások? Ők a mostohagyerekek, nekik semmijük sincs. Ez változhat még nem sokára. 

37 hozzászólás Tovább

A Kerékpárosklub szerint veszélyben az Olof Palme sétány

2016. december 26., 09:07 Módosítva: 2016-12-27 00:13:48
229
13 hozzászólás

A Városligeten átvezető Olof Palme sétányon többé nem lesz majd olyan szabad a bringások élete mint eddig, ehelyett a Dózsa György út felé kerülhetik meg a ligetet egy új nyomvonalon. Ez csak egy, azok közül a tervek közül, amelyek miatt nehezebb és veszélyesebb lehet majd bringázni a Városliget átépítése után. Erre következtet a Magyar Kerékpárosklub részletes cikke. 

13 hozzászólás Tovább

Métereket repült egy bringás, amikor a brit közlekedési miniszter rányitotta a kocsija ajtaját

2016. december 16., 10:09 Módosítva: 2016-12-16 18:11:04
39
68 hozzászólás

Vannak országok, ahol a közlekedési miniszter közvetlenül befolyásolja a közlekedést, például az Egyesült Királyságban, ahol Chris Grayling rányitotta a kocsiajtót egy bringásra, hogy az métereket repült. Bár magáról a balesetről nem született felvétel, egy később érkező bringás videóján látható, milyen messze fekszik a kerékpárvezető Jaiqi Liu a miniszteri kocsitól.

A miniszter amúgy egyből kiszállt megnézni, hogy van a sérült. A Guardian teljes videóján látható, hogy miután meggyőződött róla, hogy nincs komoly baja a kerékpárvezetőnek, röviden elbeszélgetett vele, kezet ráztak, és mindenki ment a maga dolgára. 

68 hozzászólás Tovább

Sportos fagyhalál a városi szmogban

2016. december 12., 08:40 Módosítva: 2016-12-12 15:58:24
334
53 hozzászólás

„Csüccs le egy kicsit” – ha egy bringás futár munka közben ilyet hall a diszpécserétől, vegyes érzelmek kerülgetik: szuper, lehet pihenni, de ne felejtsük el, hogy a hőmérséklet kellemes 0 fok, és lágy szellő fújdogál. Egy kicsit talán esik is. Negyedéves ízelítő egy bringás futár életéből.

53 hozzászólás Tovább

Bringás számlálókat telepítettek a fővárosban

2016. december 6., 15:58 Módosítva: 2016-12-07 11:11:31
73
10 hozzászólás

Újabb állandó bringás forgalomszámláló állt üzembe múlt hét végén a a város egyik legforgalmasabb bringaútján, Bem rakparton, valamint a Hungária körúton, a csepeli Weiss Manfréd úton és az Árpád híd pesti hídfőjénél is. Ezek tervezésében a Kerékpárosklub is részt vett a BKK szakmai partnereként.

kilian
Fotó: Kilián Zsolt / Olvasónk

Eddig is voltak ilyenek? Hol? Mióta?

Az első, és sokáig egyetlen kerékpáros számlálóra valót még a bringás közösség dobta össze, 2010-ben telepítették, csak később került át a BKK tulajdonába, azóta ők kezelik. A Nemzeti Múzeum előtt felállított szerkezet direkt lett számkijelzős, így az áthaladók láthatják, hányadikok aznap. Ez a megoldás azonban jóval többe kerül, mint a kijelző nélküli egység. Az adatok a Kerékpárosklub oldalán is követhetők.

10 hozzászólás Tovább

Bécs fényévekkel Budapest előtt

2016. december 1., 09:39 Módosítva: 2016-12-01 13:40:58
71
15 hozzászólás

Városrészeket átszelő kerékpárutakkal, a tekerést támogató kedvezményekkel és rengeteg nagyszabású ötlettel terelgeti a kerékpáros közlekedés felé a bécsieket a városvezetés. A Magyar Kerékpárosklub készített interjút a Bécsi Mobilitási Ügynökség további terveiről. Ebből emeltünk ki néhány részletet. 

15 hozzászólás Tovább

Világtörténelmi esemény Koppenhágában

2016. november 30., 14:03 Módosítva: 2016-12-01 00:40:42
2356
35 hozzászólás

Világtörténelmi jelentőségű, mérföldkő horderejű vízválasztó vagy mi a fene. De tényleg. Új rekordot mértek a forgalomszámláló érzékelők Koppenhágában (ahol valószínűleg nem kerüli ki azokat senki).

Arrafelé amúgy is szép hagyománya van neki, a Guardian cikke szerint 1970 óta számolják a bringával és az autóval közlekedőket. Abban az évben  nagyjából 350 ezer autót, 100 ezer bringát rögzítettek. Persze számlálóbiztosokkal kezdték, ma meg már elektronikus rendszerük van. 

Ebben az évben az eddigi adatok alapján  265.700, kerékpár és 252.600 autó volt forgalomban, ami azt jelenti, hogy a mérések kezdete óta először volt több a bringa, mint a gépkocsi.

35 hozzászólás Tovább

4+1 karácsonyi kerékpáros fejlesztés a Várkert előtt

2016. november 30., 08:37 Módosítva: 2016-12-01 00:40:28
335
32 hozzászólás
Olvasónk, Ádám küldött egy fotót a Várkert Bazár előtti bringasávról. Arról az útról, ami egészen a közelmúltig a Várba induló turistabuszok miatt volt lezárva, mert az egész kerületben csak ezen az egy méter széles csíkon tudták felvenni az utasokat. A buszok mentek, de korai volt az öröm, a főváros új bringás szórakoztató központot nyitott ugyanitt, ezt tekintettük meg.

1. Kortárs installáció szoborral és szalaggal

A dél felől érkező kerékpárost néhány kertkapu elé épített behajtani tilos tábla várja, a kovácsoltvasból, műanyagból, betonból és speciális alupótló anyagból készült installációt egy műanyag szalag segítségével kötötték össze az út mellett már hónapok óta álló szobor lábával, a kapcsot egy egyszerű csomó segítségével hozva létre. Merész, meghökkentő megoldás ez, mely nem csak a szemet vezeti a homokzsákokon tipródó óriásokra, de a tilos tábla ellenére bemerészkedő kerékpárossal is érezteti az új szemlélelű fejlesztések kezdetét.

32 hozzászólás Tovább

Ennyit érnek a bringazárak

2016. november 29., 09:17 Módosítva: 2016-12-05 17:02:21
428
110 hozzászólás

Szinte elképzelhetetlen, hogy egy Opel Corsa, és egy VW Polo töréstesztjének 5 csillagos eredménye mást jelentsen az egyik mint a másik autónál, mert ha többféle mércével mérnék az autók biztonságát, senki nem tudná, melyikben van több esélye túlélni egy ütközést. Éppen ezért

érthetetlen, miért nem létezik valamilyen érthető és minden gyártmányra vonatkozó értékelési módszer a kerékpáros lopásgátló eszközök, lakatok, láncok piacán.

Szerettünk volna tisztábban látni, ezért körbejártuk milyen tudnivalók szükségesek egy (vagy két) bringalezáró tuti kiválasztásához. A Bikemag.hu szakértőjével veséztük ki a témát, és persze estünk neki a lakatoknak.

110 hozzászólás Tovább

Útakadálynak hiszik, pedig az egy forgalomszámláló

2016. november 28., 13:46 Módosítva: 2016-12-06 15:10:14
338
43 hozzászólás

A Járókelőre elég sokszor hivatkozunk, mert fontos problémákra szokták rajta felhívni a figyelmet a polgárok. Aztán valamikor mellétrafálnak, mint például ezzel a bejelentéssel, amit a fenti képhez fűztek:

Nagyjából egy hete nem csak a kerékpársávon parkoló autókat kell kerülgetnünk, hanem a valaki által odatett vezetékeket is.

Nos a vezeték egy kerékpáros forgalmat számláló érzékelő, amiből például az ehhez hasonló elemzések születnek. Valaki meg is jegyzi búsan, hogy most a kedves bejelentő, akárcsak az előtte haladó kerékpárvezető torzítja az eredményeket.

43 hozzászólás Tovább

Így dolgozik a biciklitolvaj a Nyugati téren

2016. november 24., 17:29 Módosítva: 2016-11-25 11:35:22
25
26 hozzászólás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi kapitánysága  lopás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Egy ismeretlen 2016. október 25-én 12 óra és október 27-én 6 óra között a a VI. kerületi Nyugati téren ellopott egy kerékpárt úgy, hogy levágta róla a lakatot.

A rendőrség megtalálta a videót a lopásról:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámokon, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.

26 hozzászólás Tovább

Elképesztő kerékpártárolók az MTK-stadionnál

2016. november 23., 11:05 Módosítva: 2016-12-08 14:19:52
2411
33 hozzászólás

Szegény MTK-stadion lett 2016 völgyhídja és M6-os alagútja egyszerre.  A különös falra biztos van valami hivatalos magyarázat, de ezekre a kerékpártárolókra, amikről most kaptunk fotót egy kedves olvasónktól, nem nagyon.

Mindezt egy sportlétesítmény mellett, a Sport utcában.

33 hozzászólás Tovább