Árpád
-1 °C
9 °C

Tárgytalan a kétéves kisfiú szüleit kereső email

2005.01.06. 14:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Már egy hete azonosították azt a svéd kisfiút, akinek hozzátartozóit még Magyarországon is sokan keresik egy segélykérő emailben. A másfél éves gyermeket állítólag egy thai hercegnő mentette meg.

Segélykérő emailekben még mindig keresik a hozzátartozóit egy kisfiúnak, aki a délkelet-ázsiai szökőárban veszítette el családját Phuket szigetén, Thaiföldön. A levelek feltevése szerint a kisfiú akár magyar is lehet, mivel beszélni még nem tud. A hírügynökségek korábban arról számoltak be, hogy a kisfiú szüleit, nagyszüleit, testvérét is elvesztette a szökőárban.

A - mint kiderült - svéd kisfiúra ugyanakkor már egy hete rátalált édesapja, Marko Karkkainen, sőt nagyszülei is előkerültek, édesanyját és testvérét viszont továbbra eltűntként tartják nyilván.

#alt#
Hannes Bergström
A kisfiút, Hannes Bergströmöt a cunami pusztítása után állítólag egy thai hercegnő külön kérésére szállították kórházba helikopterrel Phuketen. A kórház ezután kezdte el kerestetni a gyermek hozzátartozóit, a segélykérő emailek bejárták a világot.

Hannes Bergströmöt végül nagybátyja ismerte fel az email alapján még múlt hét kedden, majd értesítette az ugyancsak egy phuketi kórházban kezelt édesapát, aki másnap valóban meglelte kisfiát.

Karkkainen a megható találkozás után újságíróknak elmondta, hallotta, hogy fiát egy thai hercegnő mentette meg. "Megmentette az életét, és ezzel a lelkemet is. Nem éltem volna túl, ha mindkettőt elvesztem" - idézte az apát az AP.

Egy tizenként éves svéd fiút is keresnek

Továbbra sem találnak viszont egy 12 éves svéd kisfiút Thaiföldön, akit édesapja felvetése szerint szexrabszolgának adtak el a cunami utáni zűrzavarban, számolt be az AFP. Kristian Walker apjának feltevését nem tartja valószínűnek Thakin Shinawatra thai miniszterelnök, aki elmondta, tudomása szerint nem garázdálkodnak emberkereskedők Thaiföld délnyugati részén.

A nyomozásban a svéd és a brit rendőrség is részt vesz. A Times helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Khao Lak üdülőhelyén két kórházban is felismerni vélték Kristiant. Az orvsok és nővérek állítólag látták, amint a kisfiút egy középkorú, európai kinézetű bajszos ember kíséri, számolt be az AFP.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.