Natália
-3 °C
7 °C

Tizenhárom palesztin fegyverest lőttek le a Gáza övezetben

2004.01.28. 10:43
Tizenhárom - más értesülések szerint nyolc - palesztin halálos áldozata van egy szerda hajnali összecsapásnak a Gázai övezetben. Az izraeli hadsereg zsidó telepet rakétázó fegyveresekre támadt a palesztin igazgatású térségben.
Palesztin források szerint tizenhárom, izraeli katonai jelentések szerint nyolc palesztin vesztette életét a Gázai övezet palesztin igazgatású területén, Necarim zsidó telep közelében szerdán.

Bosszút esküdtek

A CNN jelentése szerint a palesztin áldozatok közül hárman az Iszlám Dzsihád fegyveres szervezet tagjai voltak, a Haaretz izraeli lap a szervezet bejelentésére hivatkozva, öt főről ír.

Az amerikai hírcsatorna izraeli katonai forrásból úgy értesült, a katonák azután kezdtek támadásba, hogy korábban a palesztinok aknavetőkkel és tankelhárító rakétákkal támadtak a zsidó telepekre.

Öt-tíz főből álló palesztin fegyveres csoport közeledett az izraeli egységek felé, a katonák ekkor kezdtek tüzelni, írja a CNN.

Bosszút esküdtek

A palesztinok az összecsapás után azzal vádolták meg az izraelieket, hogy nem nyújtottak segítséget a sebesülteknek. Ezt az izraeli katonai vezetés cáfolta.

Az Iszlám Dzsihad bosszút esküdött: "Megkaptuk a véres üzenetet, a palesztinok tudni fogják, hogyan válaszoljanak." - mondta el Mohamed al Hindi, az izraeli civil célpontok elleni öngyilkos merényletsorozatot folytató szervezet vezetője.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!