Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Rendőröket mentettek fel a megvert magyar miatt

2006.03.19. 22:25
Rendőrök vertek össze egy magyar férfit a bánáti Kikindán, az eset után 12 rendőrt felmentettek. Az ügynek nem volt nemzeti indíttatása a megvert fiatal szerint, aki már korábban is tűzött össze rendőrökkel.
A kikindai rendőrségen brutálisan összevertek egy 28 éves magyar férfit. Az eset után a belügyi szervek azonnal felfüggesztették a helybéli rendőrparancsnokság 12 rendőrtisztjét.

Az eset március 15-én késő éjszaka történt a román határhoz közeli a bánáti városban, de csak most értesült róla a nyilvánosság.

Kivették a lépét

A kikindai rendőrség tájékoztatója szerint öt személy Kikindában "megsértette a közrendet és a békét", ezért előállították őket. Kihallgatás után kettejüket - az említett magyar fiatalembert és egyik társát (nevéből ítélve bizonyosan nem magyar) - rendőrségi fogdába helyezték. Másnap egyikük hasi fájdalmakra panaszkodott, ezért kórházba vitték.

Kikindai kórházi források szerint a férfinak súlyosan megkárosodott a lépe, belső vérzése volt, ezért sürgősen ki kellett venni a lépét. A férfi jelenleg a kikindai kórház intenzív osztályán fekszik, túl van az életveszélyen.

Korábbi túlkapások miatt is büntettek

A szerbiai belügyi szervek azonnal felfüggesztettek 12 felelős kikindai rendőrtisztet. Vladimir Bozovic, belügyminiszter-helyettes, a belügyminisztérium felügyeleti szervének vezetője azonnali nyomozást rendelt el, kedden pedig személyesen ellátogat Kikindára.

Emlékeztetett arra, hogy ez már a második rendőri túlkapás a kikindai rendőrségen öt hónappal ezelőtt egy helyi rendőr a nyílt utcán agyonvert egy férfit. A biztonsági ellen vádat emeltek.

Nem magyarellenes indíttatásból

A sértett férfi nagyanyja az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy unokája - akinek anyja és édesapja is magyar - társaival ittas állapotban volt, egy buszmegállóban várakozva lármáztak. Egy roma asszony csitította őket, azzal fenyegetőzve, hogy kihívja a rendőrséget. A sértett nagyanyja szerint végül unokája társaival együtt hívta ki a rendőrséget.

A helyszínre érkező rendőrök előállították a részeg fiatalokat. A távirati iroda rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy azért kísérték be őket, mert összeszólalkoztak a helyi romákkal.

Az idős asszony szerint unokája azt mondta neki, hogy a kikindai rendőrségen összeverték, eszméletét vesztette, de az eset mögött nem kell magyarellenességet keresni.

Az MTI tudomása szerint a magyar férfit korábban öt hónapos szabadságvesztésre ítélték, mert igazoltatáskor rendőrökkel verekedett össze. Az asszony is elismerte, hogy unokája ült már börtönben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.