Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

A merénylet előtt megbüntették a madridi gyanúsítottakat

2004.03.29. 10:28
A rendőrség lapinformációk szerint pár nappal a támadások előtt megállította, és közlekedési vétségért megbüntette a március 11-ei madridi bombatámadások gyanúsítottjait. Az autójukban az El Pais forrásai szerint robbanóanyag volt.
Az egyik legnagyobb példányszámú spanyol napilap, az El Pais információi szerint a március 11-ei madridi robbantások feltételezett merénylői közül hárman ültek abban a kocsiban, amit kisebb szabálysértési kihágás miatt büntettek meg a spanyol közlekedésrendészet - számol be a BBC.

A három férfit február elején állították meg Madridtól pár kilométerre, amint Spanyolország északi részéről tértek éppen vissza. A nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva a lap úgy tudja, a megállított autóban az északon vásárolt 110 kilogramm tömegű, egy bányásztól ellopott robbanóanyag lehetett.

Miután a rendőrs leállította a járművet, ellenőrizte a rendszámot, amit rendben talált, holott a kocsi - egy Volkswagen - lopott volt, de még nem jelentették be eltűnését. Az El Pais arról nem szerzett információt, mi volt az a kihágás, amiért végül kisebb büntetést kapott az autó sofőrje.

Húsz személyt tartóztattak le eddig

A bányász, akiről feltételezik, hogy valójában eladta a robbanóanyagot, az ügyben már letartóztatott személyek között van.

Eddig húsz személyt vett őrizetbe a spanyol rendőrség, akiket azzal gyanúsít, hogy közreműködtek a 200 halálos áldozatot követelő madridi robbantásos merénylet kivitelezésében.

Két embert vádemelés nélkül elengedtek, tizenkettőt további kihallgatásra tartanak előzetes letartóztatásban. Hat személyt pénteken vettek őrizetbe, őket várhatóan hétfőn hallgatják majd ki.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.