Ambrus
-7 °C
3 °C

Az amerikaiaknak csak negyede készült fel biológiai támadásra

2004.03.31. 19:43
Rohamosan csökken az amerikai polgárok veszélyérzete, derül ki egy szerdán közzétett felmérésből. A lakosságnak mára csupán negyven százaléka raktározott el elélmiszert és vizet, holott korábban ez a szám hatvan százalék volt.
Az amerikaiak nem fogadták meg a hatóságok által közzétett biztonsági javaslatokat, amelyek terrortámadás esetén védelmet nyújthatnának nekik, derül ki a USA Today című lap, a CNN hírtévé és a Gallup intézet közös közvélemény-kutatásának szerdán közzétett eredményéből.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium egy évvel ezelőtt kampányt indított, és abban egy esetleges terrortámadásra való felkészülés részeként a személyes biztonságot szavatoló óvintézkedésekre szólították fel a lakosságot.

A kampány után egy évvel az amerikaiaknak csak 41 százaléka nyilatkozott úgy, hogy víz- és élelemkészletet raktározott el otthon, míg 2003 februárjában még 60 százalékuk készült fel élelemtartalékkal a veszélyre.

A 2003-as 46 százalékkal szemben már csak 38 százalékuk mondta, hogy kijelölt egy személyt lakóhelyén kívüli mentési munkálatok koordinálására, s egy év alatt 38-ról 24 százalékra csökkent azok száma, akik előkészítettek egy biológiai támadás esetén is védelmet nyújtó helyiséget.

A felmérés során 1001 felnőttet kérdeztek ki péntek és vasárnap között. Egy másik közvélemény-kutatás szerint, amelyet szintén szerdán tett közzé a USA Today, az amerikaiak több mint háromnegyede nem ismeri államuk, illetve helyi hatóságaik tervezett biztonsági intézkedéseit

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!