Albin
6 °C
10 °C

Műholdakkal vadásznak Szaddámra

2003.04.09. 17:22
Műholdak is keresik az iraki elnököt, egyelőre eredménytelenül. Szaddám valószínűleg Tikritkbe, szülőhelyére húzódik vissza, a bagdadi bunkerek helyett a rokonaiban bízva. Amerika saját bírósága elé akarja állítani a hadifoglyokat.
A Micron és a Trumpet nevű kémműholdakkal keresik az amerikaiak Szaddám Huszein iraki elnököt. A két szatelit már 12 hónapja kering Irak felett. Miután Szaddám a világ egyik legjobban védett emberének számít, és az első öbölháborúban több mint 250 ellenne intézett légitámadást megúszott, a szövetségesek több mint 300 fővel, különleges alakulatokkal és CIA ügynökkel is keresik. A műholdakon kívül egy spéci Boeing is repül Bagdad fölött, lehallgatva telefonokat és adó-vevőket. - írja a rediff.com

A diktátor egy volt bizalmasa úgy gondolja, hogy Szaddám Tikritbe vonul vissza a helybeliekből toborzott csapataival oda, ahol a rokonai és a tikriti klán él. Szerinte függetlenül attól, hogy Szaddám a hitleri megoldást választja-e, vagy védekezni kezd, a környezete nyugodtan a halálba megy vele.

Továbbra is kérdés, mi lesz az iraki vezetőkkel és magával Szaddám Huszeinnel ha életben maradnak a háború után. Az Egyesült Államok egy külön erre a célra Irakban felállított amerikai rendszerű katonai bíróságon akar felettük ítélkezni, és egyelőre hallani sem akar semmiféle nemzetközi bíróságról.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!