Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Cicababa-vita a kanadai parlamentben

2004.05.10. 13:17
Heves szópárbaj és személyeskedő vita alakult ki a kanadai képviselőházban, amikor az egyik képviselő a kormány szemére vetette, hogy egyik volt minisztere közpénzeket herdált el, és érdemi munka helyett Gina Lollobrigidával hetyegett olaszországi útján. A lárma mégsem a képviselő állításainak tartalma, hanem rossz kiejtése miatt bontakozott ki.
A tekintélyes kanadai parlament legutóbbi ülésén lármás szócsata alakult ki arról, hogyan kell kiejteni az egykori olasz szexszimbólum-színésznő Gina Lollobrigida nevét - számol be a BBC.

Az indulatok akkor szabadultak el, amikor az egyik képviselő - meglehetősen rossz kiejtéssel - azzal vádolta meg a kanadai kormány volt miniszterét, hogy "gyakran összejárt Gina Lolobrídzsídával".

Jason Kenney azt vetette olasz származású Alfonso Gagliano volt munkaügyi miniszter szemére, hogy 2001-es olaszországi hivatali útjai során közpénzeket herdált el, és érdemi tárgyalások helyett az olasz színésznővel töltötte idejét - írja a Globe and Mail kanadai napilap.

Korosodó cicababa rajongói

Kenneyt ezután nem is állításának tartalma, hanem rossz kiejtése miatt hurrogta le Gagliano utóda, a liberális Joe Volpe, aki üvöltve igazította helyre a politikust: "Az Gina Lollobrigida, maga idióta!" Kenney ezután válaszában elnézést kért Volpetól, amiért megsértette a "korosodó cicababa rajongóit"

Volpe az ülés után riportereknek elmondta, maga is sajnálja, amiért leidiótázta Kenneyt. "Inkább félkegyelműnek kellett volna neveznem" - nyilatkozta Volpe.

A kanadai kormányzó párt miniszterének kirohanását végül azzal vette védelmébe, hogy Kenney rossz kiejtésével megsértette az ország egyébként nagy számú olasz közösségét.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.