Mária
-6 °C
-2 °C

Kegyetlenkedő német KFOR-katonák fotói Koszovóban

2004.05.26. 17:26
A koszovói békefenntartók köreiben német KFOR-katonák kegyetlenkedéseit ábárzoló fotók keringenek - állítja a Bild német napilap. A német hadügyi tárca belső vizsálatot rendelt el, de egyelőre továbbra sem feltételezik, hogy az iraki Abu Gréb börtönben szolgáló amerikaiakhoz hasonlóan német katonák ilyenre lennének képesek.
A Bild című nagypéldányszámú német lap szerint a koszovói békefenntartó erő (KFOR) köreiben német katonák állítólagos kegyetlenkedéseit ábrázoló fényképek járnak kézről kézre.

Peter Struck védelmi miniszter belső vizsgálatot rendelt el, Norbert Bicher, a minisztérium szóvivője pedig szerdán annyit mondott, hogy "utánajárunk. E pillanatban azonban nem tételezzük fel, hogy ilyen jelenetek lejátszódtak."

Miután napvilágra került, hogy amerikai katonák iraki foglyokat kínoztak Bagdadban, Berlinben többször is leszögezték: elképzelhetetlen, hogy ilyesmit német katonák is cselekedjenek.

Felügyeltek börtönt németek

Koszovói megbízatásuk kezdetén német katonák is felügyeltek rövid ideig egy börtönre. A most felbukkant jelzéssel kapcsolatban Berlinben idézik Rudolf Scharping akkori védelmi miniszter egyik utasítását, amelyben egyebek között az szerepel, hogy bűncselekmények elkövetésével gyanúsított személyek kínzása és bántalmazása tilos.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!