Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Brutálisan megkínoztak két amerikait Irakban

2006.06.20. 19:14
Iraki szélsőségesek vállalták keddi internetes közleményükben két amerikai közlegény kivégzését, akiket az iraki kormány szerint brutálisan megkínoztak.

"Örömmel tudatjuk ... az iszlám nemzettel, hogy a két foglyul ejtett keresztes kivégzésével végrehajtottuk Isten akaratát" - áll az al-Kaidához köthető Mudzsáhidok Konzultatív Tanácsának nevében kiadott közleményben, amely szerint a két katonának elvágták a torkát.

Az eltűntként számon tartott két amerikai katona holttestét a Bagdadtól 25 kilométerre délre fekvő Juszufíja városában találták meg, abban a körzetben, ahonnan muszlim szélsőségesek pénteken elrabolták őket, jelentette be kedden Abdel-Azíz Mohammed iraki vezérőrnagy.

Az iraki védelmi minisztérium illetékese azt is közölte, hogy a 25 éves oregoni Lowell Tucker és a 23 éves texasi Kristian Menchaca közlegények holttestén "brutális kínzások" nyomai láthatók.

Amerikai légicsapás következtében életét vesztette Juszufíja térségében az al-Kaida iraki szervezetének egyik vezetője, közölte kedden az amerikai hadsereg Irakban állomásozó erőinek szóvivője.

A légicsapással megölt Manszúr al-Mashadani az iraki al-Kaida legfőbb vallási vezetője volt. Mashadani volt felelős az új tagok toborzásáért és a szervezet "médiaműveleteiért" is. Bizalmasa volt a június 7-én megölt Abu Muszab az-Zarkávinak, a szervezet korábbi fejének.

Az amerikai katonák meglátták egy autóban Mashadanit, amint két másik szélsőséges társaságában utazott a járművön a Bagdadtól 25 kilométernyire délre fekvő Juszufíja körzetében. Értesítették az amerikai légierő közeli alakulatát, és az csapást mért a gépkocsira.

Mashadani korábban (2004-ben) amerikai kézre került egyszer, de elengedték, mert az amerikai katonák akkor még nem látták világosan, kivel van dolguk.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.