Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Minden magyar megvan Londonban

2005.07.12. 12:20
Egy könnyebb magyar sérültje van a csütörtöki londoni terrortámadásnak, amely legkevesebb ötven halálos áldozatot követelt. Keddre minden olyan magyarról sikerült információt szerezni, aki kint tartózkodott a támadás idején.

Valamennyi keresett magyar állampolgárról sikerült információt szerezni, az egyetlen könnyebb sérültön kívül nincs magyar áldozata, sérültje a múlt heti londoni robbantás-sorozatnak. Ezt a külügyminisztérium erősítette meg kedden.

A Külügyminisztériumban felállított válságközpont 24 óra alatt több mint háromszáz hívást fogadott. A hívók részben a Londonban tartózkodó hozzátartozóik, ismerőseik iránt érdeklődtek, részben utazási információkat kértek és kaptak.

Az év elején, a cunamikatasztrófa után létrehozott külügyi válságközpont a londoni robbantások híre után rövid idővel aktivizálódott, az első napon reggel 6-tól este 10-ig, másnap este 8-ig fogadta a hívásokat és nyújtott információkat hasonlóan a londoni magyar nagykövetséghez.

A külügy most azt fontolgatja, hogy a jövőben a válságközpont számát egy ingyenesen hívható zöld számra cserélik, jelenleg egy budapesti számon fogadják a hívásokat.

Egy magyar sérült

A múlt hét csütörtöki londoni terrortámadásnak egy magyar sérültje volt, egy bébiszitterként évek óta a brit fővárosban dolgozó 22 éves lány fején és karján sérült meg. A hétvégén még hat-hét magyart kerestek hozzátartozóik, de idővel mindenkivel sikerült kapcsolatba lépni.

Azt még kedden sem lehetett tudni, hány halálos áldozatot szedtek a robbantások, 52-ről már biztosan tudni, de a rendőrség közlése szerint 70-en is lehetnek összesen.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.