Judit
3 °C
6 °C

Évi négymilliárdot kaphat Arafat felesége a palesztinoktól

2004.11.12. 10:36
Évente 22 millió dollárt kap a Palesztin Hatóságtól Szúha Arafat, a palesztin vezető Párizsban élő felesége. Mahmud Abbászék állítólag azért fizetnek inkább így, hogy ne kelljen Arafat vagyonáról egyezkedniük a dacos asszonnyal, aki legutóbb a haldokló vezető meglátogatását tiltotta meg nekik.
22 millió dollárt (4,2 milliárd forint) kap évente Jasszer Arafat özvegye a Palesztin Hatóság költségvetéséből, írja a Jerusalem Post a Corriere De La Serra értesüléseire hivatkozva.

#alt#
Szuha és Jasszer Arafat a konyhában
Napnyugtakor temetik Arafatot >>>

Az olasz lap azt állítja, Szúha Arafat Mahmud Abbásszal, a palesztin törvényhozás fejével érte el a megállapodást, amikor Abbász meglátogatta az Arafat betegágyánál virrasztó asszonyt a francia katonai kórházban, Párizstól nem messze.

Abbász a találkozón állítólag személyesen tett ígéretet arra, hogy a palesztin autoritás a Párizsban élő asszony éves kiadásait 22 millió dollárból fogja fedezni. A vezető olasz napilap megjegyzi, júliusban maga Arafat utalt feleségének 11 millió dollárt az év első hat hónapjára.

Abbászt és a palesztin vezetést az kényszeríthette a lépésre, hogy a múlt héten Szúha Arafat megtagadta nekik, hogy meglátogassák a beteg elnököt. A nő azzal vádolta meg a palesztin vezetőket, hogy "élve akarják eltemetni" Arafatot. Ezt ráadásul nagy nyilvánosság előtt, az al-Dzsazíra televízióban közölte, hozzátéve, hogy Arafat haza fog térni.

Nem akarnak balhét

A palesztin vezetés ebből azt a következtetést vonhatta le, hogy jobb előbb megegyezni a karakán asszonnyal, mintsem később Jasszer Arafat tulajdonában álló bankszámlákon és ingatlanokon vitatkozni.

Palesztin forrásokra hivatkozva a lap azt írja, a pénzt Arafat több titkos bankszámlájáról fogják átutalni Szúhának, amiket a palesztin vezető különböző országokban tartott fent. Állítólag összesen négymilliárd dolláros (757 milliárd) vagyona lehetett különböző bankokban Arafatnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!