Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Több tucat sérült tüntető Grúziában

2003.11.19. 22:19
Több tucat tüntető sérült meg szerdán Grúziában, miután ellenzéki felvonulók egy vidéki városban összetűztek Eduard Sevardnadze elnök kormányának híveivel.
Mintegy kétszáz ellenzéki a grúz fővárostól, Tbiliszitől 50 kilométerre délre fekvő Bolniszi városában vonult az utcára. A tüntetők Sevardnadze lemondását követelték, majd összecsaptak a kormányzat híveiből összesereglett mintegy száz ellentüntetővel - mondták el szemtanúk a Mze grúz független tévécsatornának.

A kézitusában több tucat ember megsebesült. A legsúlyosabb sérültet egy tbiliszi kórházba szállították. Televíziós felvételek fejsérüléseket és zúzódásokat szenvedett embereket mutattak be.

Tüntetők ezrei indulnak a fővárosba

A szovjet utódállamban mindennaposak az ellenzéki megmozdulások a november 2-án tartott tartott parlamenti választások óta. Az ellenzék szabálytalannak tartja a voksolást és annak megismétlését követeli.

Mihail Szaakasvili, a grúz ellenzék legtekintélyesebb vezetője szerdán közölte, hogy csütörtöktől tüntetők ezrei vonulnak majd gyalog a fővárosba. Sevardnadze viszont óva intette a lakosságot a tüntetéseken való részvételtől, attól tartva, hogy az ellentétek esetleg polgárháború kirobbanásához vezethetnek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.