Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

'Bush, készülj a jövőre!'

2003.11.21. 16:43
Az al-Kaida újabb közleményben vállalta magára az Isztambulban elkövetett merényleteket, és egyben halálosan megfenyegette George Bush amerikai elnököt. A terrorista szervezet még sajnálkozott is amiatt, hogy több ártatlan életét vesztette, de közölte, a célpont a brit főkonzul volt.
Az al-Kaida terrorszervezet vállalta a csütörtöki isztambuli merényleteket egy iszlámista internetes honlapon.

Tekintse meg a merényletek képeit!
"A halált hozó autók nem állnak meg addig, amíg Washington el nem fogadja a mudzsahedek feltételeit. Isten akaratából Amerika rövidesen segítőt keres majd, hogy megszabadítsa őt a már saját földjén küzdő mudzsahedektől." - szól a szöveg.

A közleményben az áll, a merényletsorozat célpontja Roger Short brit főkonzul volt, aki nagy tapasztalattal bírt az iszlám elleni küzdelemben, és az Irakra, Szíriára, Törökországra és Iránra vonatkozó brit regionális politika egyik irányítója volt.

A közlemény szerzői elismerik, hogy a brit bank célpontként való kiválasztása nem volt szerencsés, mert a merénylet sok ártatlan áldozatot szedett.

Készülj az eljövendőkre!

A szöveg felszólítja Törökországot is, hogy "térjen vissza a keresztesek seregéből az iszlám nemzetbe."

Bush elnököt halálosan megfenyegeti a közlemény: "Isten akaratából, Bush, csapdába estél, ahogy azt mi előre elterveztük. Olyan néppel kezdtél háborút, amely úgy szereti a halált, mint te az életet. Készülj az eljövendőkre!"

Az amerikai elnök megfenyegetése után a közlemény kijelenti, csak akkor hagy fel a "halál autóinak" küldésével, ha teljesítik az al-Kaida négy követelését, amely többek között ahhoz ragaszkodnak, hogy "a világ tisztuljon meg az amerikaiak és a zsidók szennyétől".

Az al-Mudzsahidun című internetes honlapra pénteken kihelyezett arab nyelvű szöveget a nemzetközi terrorhálózat egyik sejtje, az Abu Hafsz al-Maszri Brigádok írta alá.

Ez az al-Kaida zászlaja alatt működő szervezet ugyanezen a honlapon vállalta magára az időközben 23 halottat és több mint 450 sebesültet követelő, múlt héten elkövetett két isztambuli zsinagóga ellen elkövetett támadásokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!