Merénylet egy zsúfolt pakisztáni mecsetben

2009.03.27. 11:49 Módosítva: 2009.03.27. 14:22
Több százan tartózkodtak abban a pakisztán mecsetben, ahol öngyilkos merényletet követtek el pénteken. Legalább negyvennyolcan meghaltak, nyolcvanan megsebesültek.

Legkevesebb negyvennyolcan meghaltak, nyolcvanan pedig megsebesültek, amikor öngyilkos merényletet követtek el egy mecsetben Pakisztán északnyugati részén. Az egyik helyi tisztségviselő szerint kétszázötvenen tartózkodtak a Dzsamrud városában található épületben, amely a robbanás következtében összeomlott.

A mentők folyamatosan húzzák ki a halálos vagy sérült áldozatokat a romok alól. Van olyan vélemény, amely szerint a halálos áldozatok száma a hetvenet is elérheti.

000T TRDel272619

A város az afgán határtól 30 kilométerre található, ez a törzsek uralta országrész és benne a Hajbár-hágó a tálib lázadók és az al-Kaida terrorhálózat fegyvereseinek hátországa. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy kik követhették el a merényletet.

A kormány szerint az iszlamista lázadók a támadással álltak bosszút, amiért éppen a mecset közelében található útvonalon szállítanak a szövetségesek utánpótlást Afganisztánba."A helyiek együttműködtek velünk, és sokat segítettek nekünk. A lázadók figyelmeztettek, hogy megfizetnek érte" - mondta a kormánytisztviselő az AP-nek.

Hasonlóan sok áldozatot követelő merényletet tavaly szeptember 20-án követtek el az országban az iszlámábádi Marriott szálloda ellen, akkor hatvanan vesztették életüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport