Szexről beszélt, letartóztatták

2009.07.26. 12:12 Módosítva: 2009.07.26. 12:12
Körülbelül százan tettek panaszt egy libanoni televíziós műsor egyik szaúdi szereplője ellen, aki a szexuális életéről beszélt. A felháborodott nézők szerint ugyanis ezzel a férfi megsértette az iszlám törvénykezés szabályait. Ezzel a szaúdi hatóságok is egyetértettek, le is tartóztatták a férfit, és a műsor többi résztvevője is szankciókra számíthat.

Szaúd-Arábiában őrizetbe vettek egy férfit, aki a tévé nyilvánossága előtt értekezett nemi életéről. A CNN hírtelevízió a helyi médiára hivatkozva jelentette vasárnap, hogy a 32 éves Mázen Abdul Dzsavád a múlt héten jelent meg a libanoni LBC tévé műsorában, szemléletesen és részletekbe menően beszélt szexuális kalandjairól, arról is, hogyan vesztette el 14 évesen szüzességét, kapcsolatba kerülve egyik szomszédjával.

Az erősen konzervatív Szaúd-Arábiában törvénybe ütközik a házasság előtti nemi élet. Egy szaúdi kormányilletékes az Arab News angol nyelvű szaúdi lapnak nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a nyilvánosság előtt nem szabad a szexről beszélni, ez büntetendő véteknek számít, és felelősségre vonhatják a műsor más résztvevőit is.

A műsor után közel százan tettek panaszt Abul Dzsavád ellen, egyebek mellett azt sérelmezve, hogy a férfi megsértette az iszlám törvénykezés, a saría szabályait a nyilvánosság elé tárva törvényszegő magatartását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport