Bezárták a szexről interjút készítő szaúdi tévét

2009.08.09. 16:49
Szaúd-Arábiában bezárták egy arab nyelvű tévécsatorna dzsiddai stúdióját, miután interjút sugárzott egy férfival, aki a tévé nyilvánossága előtt beszélt nemi életéről. A férfit a szaúdi hatóságok már korábban letartóztatták.

Abdur-Rahmán al-Hazza, a kulturális és tájékoztatási minisztérium szóvivője közölte vasárnap, hogy az engedély nélkül sugárzott műsor miatt meghatározatlan időre bezárták a libanoni központú LBC televízió stúdióját.

A szaúdi légitársaság egyik 32 éves alkalmazottja, Mázen Abdul-Dzsavád július közepén a tévé egyik műsorában szemléletesen és részletekbe menően beszélt szexuális kalandjairól. Egyebek mellett arról is beszámolt, hogyan vesztette el 14 évesen a szüzességét, kapcsolatba kerülve egyik szomszédjával.

A műsor után több mint kétszázan tettek panaszt Abdul-Dzsavád ellen. A nézők egyebek mellett azt sérelmezték, hogy a férfi megsértette az iszlám törvénykezés, a saría szabályait, amikor a nyilvánosság elé tárta törvényszegő magatartását. Ezzel a szaúdi hatóságok is egyetértettek, és július végén le is tartóztatták a férfit, és a műsor többi résztvevője is szankciókra számíthat.

Az erősen konzervatív Szaúd-Arábiában törvénybe ütközik a házasság előtti nemi élet. Egy kormányilletékes felhívta a figyelmet arra, hogy a nyilvánosság előtt nem szabad a szexről beszélni, ez büntetendő vétségnek számít, és felelősségre vonhatják a műsor más résztvevőit is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport