Obamával reklámozza magát egy ruhamárka

2010.01.07. 09:24
A Weatherproof ruhamárka igazgatója egy hírfotón szúrta ki, hogy Barack Obama a cég egyik kabátjában feszít a kínai nagy falon. Megvette a kép jogait, és óriásplakátot készíttetett belőle, de a Fehér Háztól nem kért engedélyt.
Akaratán kívül lett reklámarc
Akaratán kívül lett reklámarc

Akaratán kívül lett egy ruhamárka, a Weatherproof reklámarca Barack Obama, írja a Daily Telegraph. Az Egyesült Államok elnöke a cég egyik kabátját viselte kínai látogatásán. A Weatherproof ezután a Fehér Ház megkérdezése nélkül óriásplakátot készített az Obamáról a nagy falon készített hírfotóból. A felirat szerint Obama "A stílusos vezető".

A felvételt a Weatherproof elnöke szúrta ki. Ismerős volt neki a kabát, ezért nagyítóval vizsgálta meg a képet, és felfedezte cége logóját. A képet az AP fotósa, Charles Dharapak készítete, Stollmack meg megvásárolta a jogokat a hírügynökségtől.

Az eredeti képet Obama kínai látogatásán késítette az AP fotósa Charles Dharapak
Az eredeti képet Obama kínai látogatásán késítette az AP fotósa Charles Dharapak

A Fehér Háztól azonban nem kért engedélyt, mert szerinte nem is kellene. A hirdetés nem állítja, hogy Obama a Weatherproof termékeinek vásárlására buzdítana, egyszerűen azt a tényt állapítja meg, hogy ő is a cég kabátját viseli. "Egy remekül kinéző kabát egy remekül kinéző elnökön" - kommentálta a történteket a Telegraphnak.

Stollmack amiatt sem aggódik, hogy a Fehér Ház hivatalosan is jelezte aggályait. Szerinte inkább hálásnak kéne lenniük, amiért Obama ilyen jól néz ki a ruhájukban.

A hirdetési cég azonban érzékenyebb volt, a Fehér Ház tiltakozása után eltávolította a Times Square-en elhelyezett hirdetést. A New York Times, a New York Post és a Women's Wear Daily pedig eleve elutasította a hirdetés közlését, írja a Telegraph.

Michelle és a PETA
Michelle és a PETA

A Telegraph cikke szerint nemcsak Obama, hanem neje, Michelle is akarata ellenére lett reklámfigura. A firs lady a radikális állatvédő szervezet, a PETA kampányanyagán jelent meg, mint a szörmeviseletet elutasító hírességek egyike. A PETA nem kért engedélyt Michelle Obamától.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM