A pápa találkozna a pedofil papok áldozataival

2010.04.09. 17:07
XVI. Benedek pápa kész találkozni az egyházat érintő pedofil-botrányok áldozataival. A Vatikán szerint sokan nem anyagi, hanem erkölcsi kártérítést várnak, ezért lehet fontos a pápa gesztusa.

A katolikus egyházfő kész találkozni a papi pedofília további áldozataival, mondta pénteken a Vatikáni Rádióban az egyházi állam szóvivője. Federico Lombardi szerint sok áldozat nem anyagi kárpótlást akar, hanem erkölcsi segítséget.

XVI. Benedek már találkozott papok által elkövetett szexuális bűncselekmények áldozataival az Egyesült Államokban és Ausztráliában.

Szerinte a jövendő papok megfelelő kiválasztásával és nevelésével elejét lehet venni további visszaéléseknek. Mint mondta, az egyház együttműködik a polgári hatóságokkal, és a kánonjog szerint határozottan és őszintén folytatja le a megrontás gyanújába keveredett papok tárgyalásait.

Olaszországi katolikus szervezetek több százezres felvonulásra szólították fel a híveket a pápa melletti szolidaritás kifejezésére. "Nem hagyhatjuk magára a pápát" - hangzik jelmondatuk. A szervezők várhatóan április 19-ét, XVI. Benedek egyházfővé választásának ötödik évfordulóján tartják meg demonstrációjukat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport