Megölték az MKP politikusát

2010.07.10. 01:07 Módosítva: 2010.07.10. 01:10
Meggyilkolták Basternák Lászlót, a Magyar Koalíció Pártja politikusát ógyallai otthona előtt. A gyilkos sörétes puskát használt.

A szlovákiai magyar politikust pénteken este lőtték le, írja a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Fotó: mkp.sk
Fotó: mkp.sk

A támadásra házától nem messze került sor. A politikus feleségével érkezett haza kutyasétáltatásról, amikor a szürke autóból kiszálló elkövető fejbe lőtte, valószínűleg sörétes puskával. Basternák a helyszínen életét vesztette. Az elkövető magára hagyta a szürke Honda Civicet, és gyalogosan távozott. Az autón a bumm.sk tudósítója szerint nem volt rendszám. Basternák felesége életben van.

Basternák László korábban ógyallai polgármester volt, majd Ógyalla város főellenőrének posztját töltötte be. Az MKP komáromi járási elnöke, megyei képviselő, a parlamenti jelöltek közt is szerepelt a párt listáján.

Basternák ellen már korábban is követtek el támadást, idén márciusban is rálőttek, ám akkor nem találták el. Ezt megelőzően egy bomba robbant az utcájában.

A pozsonyi Joj televízió úgy tudja, egy 29 éves somorjai férfit vettek őrizetbe szombaton a Magyarországhoz közeli Bős egyik üdülőházában. Az gyanúsítottat szombaton délután Nyitrára, annak az államigazgatási kerületnek a székhelyére vitték, amelyhez Ógyalla is tartozik, írja a Független Hírügynökség.

A kereskedelmi tévécsatorna információi szerint a férfi megsérült a kezén, amikor a meggyilkolt Basternák nevelt fia többször rálőtt arra az autóra, amellyel a támadó menekülni próbált. A kocsit végül ott is hagyta a helyszín közelében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport