Lövöldözés Nelson Mandela lányának házánál

2010.07.22. 09:31
Egy testőrnek kellett tüzet nyitnia három fegyveres férfi elűzésére Nelson Mandela lányának házánál a hétvégén. A dél-afrikai sajtóban megjelent hírek szerint a fegyveresek vasárnap este támadtak Mandela rokonaira, megpróbálva elrabolni az őket szállító autót. Azt egyelőre nem tudni, hogy az autót akarták megszerezni vagy emberrablásra készültek.

A dél-afrikai sajtóban megjelent hírek szerint pisztolyokkal, és a dél-afrikai hadseregben rendszeresített gépkarabéllyal felfegyverkezett támadók Zindzi Mandela johannesburgi házának kocsibejárójánál támadtak a családtagokra. Az eset vasárnap történt, amikor hazaértek a Mandela 92. születésnapját ünneplő buliról.

A dél-afrikai rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva közölte, hogy nyomozást indult a vasárnapi lövöldözés ügyében, de ennél többet nem tudott mondani az ügyről. "Dolgozom rajta" - közölte a szóvivő.

A három fegyverest a család testőrének lövései kergették el. Az Eyewitness News című dél-afrikai lap úgy tudja, hogy a testőr valószínűleg lábon lőtte az egyik támadót. A három fegyveres egy fekete autóval menekült el. A rendőrség emberei még aznap este találtak egy, a leírásnak megfelelő autót, amelyen golyó ütötte nyomokra bukkantak.

A rendőrségi szóvivő a dél-afrikai lapnak nyilatkozva közölte: azt is vizsgálják, hogy miért nem indult eljárás közvetlenül a lövöldözés után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport