Robbanás volt egy japán tartályhajón Omán közelében

2010.07.28. 14:04
Ismeretlen okokból robbanás történt egy japán olajszállító hajón a Hormuzi-szorosban. Az ománi hatóságok szerint semmi sem bizonyítja, hogy terrortámadás történt, ők földrengésre gyanakszanak.

Robbanás volt egy Omán partjainál, a Hormuzi-szorosban hajózó japán olajszállító tartályhajón. Az első jelentések szerint nem zárható ki, hogy terrortámadás történt. A robbanásban a személyzet egyik tagja kisebb sérüléseket szenvedett. A tartályhajót most egy kikötőbe tart, hogy felmérjék a keletkezett kárt.

A robbanás a mentőcsónak mellett, a hajó menetiránya szerinti jobb oldalon, elöl történt, és vélhetően nem a tankeren szállított olaj miatt. A legénység egyik tagja egy villanást látott a robbanás előtt. A hajó üzemeltetője szerint támadás történt, az ománi partiőrség szerint viszont erre nincs semmilyen bizonyíték.

Egy ománi tisztviselő szerint lehet, hogy egy földrengéshullám érte el a hajót. A fontos hajózási útvonalnak számító Hormuzi-szorost nem zárták le.

Korábban az al-Kaida fenyegetőzött azzal, hogy megtámadja a hajókat a szorosban, ahol a világ tengeri olajszállításainak 40 százaléka bonyolódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport