Rasszista késelő tart rettegésben három amerikai államot

2010.08.11. 16:34
Az FBI is beszállt annak a sorozatgyilkosnak a kézre kerítésébe, aki az elmúlt hetekben három szövetségi állam területén húsz embert késelt meg - jelentették szerdán amerikai tévécsatornák. Az áldozatok közül öten életüket vesztették.

A támadó a rendőrség által kiadott körözés és fantomkép szerint fehér férfi, aki a húszas éveinek végén vagy a harmincas éveinek elején jár. A megtámadottak, kettő kivételével, afro-amerikai férfiak voltak.

A támadások közül 16-ot a Michigan állambeli Flint városban hajtották végre. A sorozatos késelésekről kiadott híradások nyomán kiderült, hogy a virginai Leesburgben három, az ohiói Toledóban pedig egy hasonló eset fordult elő az utóbbi időben.

A baseball-sapkát viselő 180-188 centiméter magas, a szemtanúk által izmosnak mondott késelő rendszerint késő éjjel csap le áldozataira, akik többnyire alacsonyabb, vagy nem túlságosan erőteljes felépítésű fekete férfiak. Leszólítja őket, eligazítást, vagy segítséget kér, majd többször is beléjük vágja kését.

Az ABC által bemutatott felvételek arra utalnak, hogy a sorozatgyilkos előszeretettel ejt hosszú, hastáji sebeket. A tévécsatorna által megszólaltatott bűnügyi szakértő úgy vélte, hogy a késelő feltehetően szereti elnézni áldozatainak szenvedését.

Az elkövető kézre kerítésén hét bűnüldöző testület - köztük az FBI - dolgozik. 14 nyomozót állítottak rá arra, hogy megpróbálják megakadályozni a további támadásokat.

A szerda reggeli tévéadásokban közreadták egy parkoló ipari kamerájának éjszakai felvételeit, amelyek tanúsága szerint a gyilkos egy régebbi típusú, zöld Chevrolet Blazer vagy GMC Jimmy terepjáróval jár.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport