Vérfürdő Pozsonyban, sok halott és sebesült

2010.08.30. 12:02 Módosítva: 2010.08.30. 15:21
Valószínűleg ámokfutó lövöldözött hétfő délelőtt tíz óra körül a szlovák főváros Dévényújfalu nevű városrészében. Az áldozatok számáról egymásnak ellentmondó információk jelentek meg. Az országos rendőrkapitány kilenc halottról és húsz sérültről tud. Az Sme leközölt egy képet, amit egy szemtanú készített az állítólagos elkövetőről.

Egy ismeretlen ámokfutó több embert megölt, húszat megsebesített Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) nevű városrészében hétfőn délelőtt.

Jaroslav Spišiak országos rendőrfőkapitány a parameter.sk hírportálnak elmondta, a támadásnak kilenc halálos áldozata van, az ámokfutót lelőtték a rendőrök. Más források szerint hatan haltak meg. Az első hírek még arról szóltak, hogy a gyilkos maga ellen fordította a fegyverét.

A TA3 hírtelevízió szerint az első lövéseket valószínűleg egy óvoda felett lakó családra adták le.

Állítólag egy ötéves gyerek is megsérült a lövöldözésben, de állapota nem életveszélyes. Hivatalosan ezeket az információkat nem erősítették meg. Úgy tudjuk, a rendőrség fél háromra ígért sajtótájékoztatója elmaradt.

Az eset helyszínén több mentőautó, rendőrök és tűzoltók vannak. A hatóságok hangosbemondón figyelmeztették a lakosságot, hogy kerülje el a helyszínt.

A pravda.sk úgy tudja, három ember életveszélyes állapotban van.

Az Sme-nek nyilatkozott egy szemtanú, aki azt állította, hogy épp az erkélyén volt a lövöldözéskor, így le tudta fotózni a támadót. Matej Urmín szerint egy középkorú, őszülő férfi volt a támadó, a fején zajtompító fülvédőt hordott. A szemtanú elmondta: a férfi a szeme előtt lőtt rá egy rendőrre. Az Sme úgy tudja, hogy a férfi volt rendőr. A támadás alatt szinte egy helyből lőtt körbe maga körül.

Ugyanakkor az sme.sk portálnak egy helyi lakos korábban azt nyilatkozta, hogy egy 15 éves, drogfüggő fiatal lövöldözött. A közszolgálati TASR hírügynökség szerint egy idős férfi lövöldözött géppisztollyal azután, hogy kiirtott egy roma családot. A SITA hírügynökség helyi lakosokra hivatkozva azt írja, hogy az egyik panelház előtt zajlott le a lövöldözés. Állítólag egy fiatal fiú gépfegyverrel tüzelt az ablakokra, illetve a környékén járókelő emberekre. Többen is azt állítják, hogy a tettesek ketten voltak. Az esethez közeli főutcán egy szétlőtt gépkocsi is látható.

Dévényújfalu Pozsony központjától tíz kilométerre északnyugatra, a Morva folyó bal partján fekszik. 2001-ben 15,5 ezer lakosa volt, ebből 369 magyar, írja a Wikipédia.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport