Hatalmas robbanás rázta meg San Francisco egyik elővárosát

2010.09.10. 06:31 Módosítva: 2010.09.10. 15:17
Feltehetően gázrobbanás történt helyi idő szerint csütörtök este a San Francisco-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre, ötven ház leégett, kétszáz megsérült. Az eddigi információk szerint hat ember meghalt, legalább huszonnyolcan megsérültek.

Robbanás rázta meg csütörtök este San Francisco egyik elővárosát, San Brunót a város nemzetközi repülőterétől néhány kilométerre. Összesen kétszáz ház sérült meg, közülük legalább ötven leégett. A lángokban hat ember meghalt, legalább huszonnyolcan megsebesültek.

Szükségállapotot hirdettek a területen, még mindig nem sikerült megfékezni a lángokat, de a tűzoltók szerint már a házak felét sikerült eloltani.

A helyi gázszolgáltató vállalat elismerte, hogy megrepedt egyik gázvezetéke, és földgáz szivárgott a levegőbe, de nem tudni, hogy ez okozta-e eredetileg a robbanást. A hatóságok még vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a katasztrófát.

Szemtanúk hatalmas tűzgolyót láttak magasan a levegőben. Többen először azt gondolták, hogy lezuhant egy repülőgép.

A KPIX tévé egyenesben közvetített képei szerint a lángok 18 méter magasra csaptak. fel. A tűzoltók repülőgépekről és helikopterekről próbálnak oltani.

A San Brunóval szomszédos Daly City negyed kórházának egyik tisztségviselője elmondta, hogy riadókészültségben vannak, mert sok embert szállítanak be hozzájuk égési sérülésekkel. Számukat nem tudta megmondani. A helyi egészségügyi hatóság vezetője szerint valószínűleg emelkedni fog a halottak száma.

"Olyan hangot hallottam, mintha egy repülőgép alacsonyan szállna el, aztán hirtelen megremegett a ház" - mondta egy San Brunó-i lakos. A robbanás házától mintegy 800 méterre történt. "Aztán volt még egy robbanás. Kimentem az ajtón, és törmelék hullott az égből" - tette hozzá.