Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Obama is bírálja a WikiLeaks szivárogtatóit

2010.12.12. 11:57
Barack Obama amerikai elnök a kiszivárogtatások miatt került kínos helyzetbe. A hétvégén telefonon egyeztetett mexikói kollégájával, Felipe Calderónnal, illetve Recep Tayyip Erdogan török kormányfővel. Erdogan és Obama megállapodtak abban, hogy a nyilvánosságra került dokumentumok nem rontják meg a két ország viszonyát.

Barack Obama amerikai elnök szombaton először bírálta személyesen a WikiLeakst, sajnálatosnak és felelőtlennek nevezve, hogy a portál titkos amerikai diplomáciai iratokat hoz nyilvánosságra.

Obama a kiszivárogtatások témáját akkor érintette, amikor telefonon beszélt mexikói kollégájával, Felipe Calderónnal, illetve Recep Tayyip Erdogan török kormányfővel - közölte a washingtoni Fehér Ház.

A elnök és a török miniszterelnök egyetért abban, hogy a titkos táviratok nyilvánosságra kerülése nincs hatással a két ország szoros együttműködésére - olvasható a Fehér Ház közleményében.

A WikiLeaks alapítójának, a Londonban őrizetbe vett Julian Assange-nak a támogatói mozgósításba fogtak a szabadon engedéséért. A világban több helyen volt tüntetés szombaton, és továbbiak megrendezését tervezik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.