Atomkatasztrófa már nem lesz, vélik az oroszok

2011.03.20. 18:54
A japán Fukusima erőműben stabilizálódott a helyzet, és már nem kell a legrosszabb forgatókönyv bekövetkeztétől tartani - jelentette ki vasárnap a Roszatom orosz állami korporáció elnöke, Szergej Kirijenko a Rosszija-24 tévé műsorában.

"A borúlátó forgatókönyv már bizonyosan nem következik be" - mondta Kirijenko, és hozzáétette, hogy a nukleáris szennyeződés túlnyomó része a Csendes-óceán felé távozott.

"A helyzet még nem oldódott meg, még sor kerülhet újabb hidrogénrobbanásokra és sugárzó anyagok kiszivárgására, de a legsúlyosabb eseményeket magunk mögött hagytuk" - mondta.

Az oroszok is ellenőriznek

Kirijenko bejelentette, hogy az orosz atomerőművek hamarosan megkezdődő ellenőrzésébe bevonják a sajtó és a társadalom képviselőit is, hogy a helyszíneken győződhessenek meg róla, valóban minden rendben van-e az erőművek biztonságával. Az atomerőművekkel kapcsolatban a teljes nyíltság és átláthatóság mellett foglalt állást, mert, mint mondta, csak ezzel lehet megszüntetni az emberek félelmét az atomenergiától.

Elmondta, hogy mindazokban a városokban, ahol a Roszatom objektumai vannak, nyilvános tájékoztatási központokat hoztak létre, és e célra kialakított honlapokon folyamatosan nyomon követheti bárki a sugárzás szintjét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport