Teofil
5 °C
10 °C

Charlie Sheen támadja a líbiaiakat

2011.03.25. 10:27
A kurvapecér színészről és egy tévésorozat robotjairól neveztek el repülőgépeket.

Egy holland rádióamatőr szerint az amerikai légierő Líbiában bevetésen levő gépeinek hívójeleit a pornósztár barátnőiről és kokainos bulijairól híres színész illetve a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) című televíziós sorozat gazdáik ellen fellázadó, emberszabású robotjai, a Cylonok ihlették, írja a Gawker.

Screen shot 2011-03-25 at 9.43.20 AM.png

A Twitteren Huub néven publikáló férfi szerint az egyik EC130-as szállítógép hívójele SHEEN 53. A gép a líbiaiak ellen folyamatban lévő pszichológiai hadviselés egyik legfontosabb eleme, hiszen erről közvetítik azokat az üzeneteket, melyekkel a légierő demoralizálni szándékszik Kadhaffi alakulatait.

Az akcióban résztvevő E8-C radarfelderítő repülőgépek közül egyet biztosan CYLON 41 néven azonosít a légierő, de Huub úgy sejti, több gép is akad, amit ezekkel a kissé frivol, de ettől még rendkívül menő hívójellel láttak el az amerikaiak - egy-egy hadműveletben ugyanis az a szokás, hogy az abban részt vevő repülőgépek ugyanazt a nevet kapják (SHEEN vagy CYLON) és csak a név után biggyesztett szám változik.

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!