Erős földrengés Indonéziában

2011.04.25. 09:08

Erős földrengés rázta meg Indonéziát a Silawesi sziget közelében ma reggel hét órakor. A 6.0 magnitúdójú földrengés 75 kilométerre délkeletre volt Kendaritól, a Kelet-Sulawesi provincia fővárosártól. Az epicentrum nagyjából 18 kilométer mélyen volt a föld alatt – közölte az indonéz meteorológiai és geológiai társaság.

Az amerikai geológiai társaság ugyanakkor 6,2 erősségűnek mondják a földrengést a Richter skála szerint. A becslések szerint 16 ezer ember érezhette a föld komoly rengését és nagyjából 360 ezren érezhettek erős vagy nagyon erős rengést.

Az első jelentések szerint néhány ház megsérült a földrengésben. Az emberek bepánikoltak és kirohantak az utcára – idézett egy hivatalos személyt az egyik helyi lap. Ugyanakkor egyelőre úgy tűnik, hogy nincsenek halálos áldozatai a földrengésnek.

Indonáziában nem ritka a földrengés, 2004. december 26-án 9,1-es erősségű földrengés volt Szumátrától nyugatra, az azt követő cunamiban 227 ezren vesztették életüket a környező országokban. 2010. október 25-én pedig 7,7-es földrengés volt Mentawai szigetén, az emiatt keletkező áradás 435 ember halálát okozta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport