Hét embert ölt meg, öngyilkos lett

2011.07.08. 09:35 Módosítva: 2011.07.08. 09:39
Hét embert ölt meg egy michigani férfi, köztük barátnőjét és gyerekét. Túszdráma után maga ellen fordította a fegyvert.

Az egész városon át üldözték azt a 34 éves férfit, aki csütörtökön hét embert ölt meg a michigani Grand Rapidsben. Rodrick Shonte Dantzlert azután kezdte üldözni a rendőrség, hogy hét embert találtak holtan a város két különböző pontján. Az áldozatok közt volt a férfi barátnője, és egyik felnőtt lánya a kettő közül. Az áldozatok közt volt egy másik gyerek is.

Nyolc órán át üldözték

A férfi a rendőrség felszólítására kijött ugyan a házból, és hajlandóságot mutatott arra, hogy megadja magát. "Az utolsó pillanatban gondolta meg magát, és kezdett lövöldözni." - mondta Grand Rapids rendőrfőnöke, Kevin Belk.

Ekkor autósüldözés vette kezdetét a városon keresztül. A rendőrség később helikoptereket is bevetett. Az üldözés közben kitört lövöldözésben két járókelő is megsebesült. Dantzler egy alkalommal az egyik kereszteződésben kezdett lövöldözni, karon lőve egy nőt. Egy másik könnyebb sérülés akkor történt, amikor vezetés közben hátrafelé kilőtt a szélvédőn keresztül. Rendőrök nem sérültek meg a hajszában.

A férfi az autópályán végül az árokba csúszott, de nem adta fel: gyalog menekülve betört egy házba, ahol túszul ejtett három ismeretlent. Egyiküket, egy 53 éves nőt végül elengedett, de a történet nem folytatódott a túszdrámák szokásos menetrendje szerint, mert a férfi öngyilkos lett, ezzel vetve véget a nyolc órás ámokfutásnak.

A történtek háttere egyelőre ismeretlen, a BBC annyiról számol be, hogy a férfi 2005-ben töltötte le a tettlegességért kiszabott börtönbüntetését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport