Még keresik a volgai hajókatasztrófa áldozatait

2011.07.13. 06:57 Módosítva: 2011.07.13. 07:02
A legfrissebb hírek szerint kedd éjfélig a vasárnapi volgai hajóbaleset 98 halálos áldozatát sikerült kiemelni, s a kutatások továbbra is jelentős erőkkel folynak a Bulgaria nevű hajó még eltűntként nyilvántartott 31 utasa után.

Az 1955-ben Csehszlovákiában, a révkomáromi hajógyárban gyártott Bulgaria a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból. Feltehetően túlterhelt volt és egy rossz manővernek is köze lehetett a katasztrófához. A Volga ezen a szakaszán a Kujbisevi víztározóvá szélesedik ki, a két part között csaknem tíz kilométer a távolság.

A hajón az előírások szerint csak 140 férőhely volt, de a baleset pillanatában 208-an utaztak rajta, sok utas jegy nélkül vett részt a kiránduláson. A hajóbalesetet hetvenkilenc ember élte túl. Az áldozatok között hatvanöt nő, tizenöt gyerek és tizennyolc férfi van. A kedd éjszakai adatok szerint tizenegy nő, kilenc gyerek és tizenegy férfi sorsa egyelőre ismeretlen.

Az Argorecstur cég járműve kétnapos sétahajózára vitt turistákat, szombaton indult Kazanyból, és vasárnap reggel érkezett az ugyancsak tatárföldi Bolgar városába, majd indult vissza a tatár fővárosba.

A mentőmunkálatok éjszaka is folytatódnak a csaknem 20 méter mélyen a folyó fenekére süllyedt, oldalára dőlt, több mint 70 méter hosszú, dupla fedélzetű Bulgariánál, Szjukejevo település közelében. Az akcióban már több mint ezer szakember – köztük csaknem kétszáz búvár – és 135 gép vesz részt, még Moszkvából is érkeztek mentőbúvárok a helyszínre.

A keresés körzetét szerdán tovább szélesítették. A partot és a szigeteket is átfésülik, helikoptereket is bevetnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport