Földrengés miatt evakuálták a Pentagont

2011.08.23. 20:28 Módosítva: 2011.08.23. 23:57

A Richter-skála szerint 5,9-es, vagyis közepes erősségű földrengés volt kedden az Egyesült Államokban, nem messze Washingtontól. (Az első hírek még 5,8-as erősségről szóltak, ezt később módosították.) Az epicentrum Virginia államban volt, Mineral városának közelében, körülbelül 6 kilométeres mélységben.

A földrengést érezték Philadelphiában, Pennsylvaniában, New York városban és a Martha's Vineyard nevű szigeten is, ahol Barack Obama elnök nyaral, írja a CNN. A keleti partot megrázó rengést még Torontóban is érezni lehetett. A mobilszolgáltatás megszakadt New Yorkban, Manhattan egyes részeit pedig kiürítették.

Evakuálták a Pentagont is, jelentette a CNN tudósítója. "Amikor az épület rázkódni kezdett, több száz ember tódult ki" - mondta Barbara Starr, aki szerint többen azt hitték, hogy az épületet megtámadták. Kiürítették az összes washingtoni kormányzati épületet, köztük a Capitoliumot és a Fehér Házat is.

Sérültekről vagy komolyabb károkról egyelőre nincs hír. Dutchess megyéből a hatóságok jelezték, hogy egyes épületek megrongálódtak.

A BBC washingtoni tudósítója szerint az utcák percek alatt megteltek evakuált dolgozókkal. Az utcaszinten körülbelül azt lehetett érezni, mintha egy metró ment volna el a föld alatt.

A Reuters szerint a rengés körülbelül öt percig tartott. A földrengés miatt több repülőjáratot töröltek.

Az AFP hírügynökség közölte, hogy New Yorkban a 9/11-es terrortámadások után kidolgozott stratégiát vetették be. A rendőrök parkokba vezették az embereket, távol a magas épületektől.

Lucy Jones szeizmológus szerint ebben a térségben a keddi földrengés az eddigi legnagyobbak közé tartozik, és utórengésekkel is számolni kell.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport