2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország 2
Albánia 1

Lezuhant a chilei légierő egyik gépe

2011.09.03. 19:49 Módosítva: 2011.09.03. 19:49

Lezuhant a chilei légierő egyik repülőgépe 21 emberrel a fedélzetén helyi idő szerint péntek délután a Juan Fernández-szigeteknél - közölték a hatóságok, amelyek később bejelentették: megtalálták négy áldozat holttestét. Andres Allamand chilei védelmi miniszter elmondta, hogy a Casa 212-es típusú gép kétszer is megpróbált leszállni a szigetek repülőterén, amikor megszakadt vele a kapcsolat.

A szigetek polgármestere az állami televíziónak előbb azt mondta, hogy a mentőalakulatok egyelőre nem találtak géproncsokat, útipoggyászokat viszont igen a leszállópályától egy kilométerre az óceánban. Később azonban közölte, hogy megtalálták a gép egyik ajtaját. A hatóságok később bejelentették, hogy megtalálták négy áldozat holttestét. Maximiliano Larraechea, a chilei légierő tábornoka elmondta, hogy a katasztrófát a jelek szerint a gép egyetlen utasa sem élte túl, de még nem adják fel a reményt, hogy túlélőkre akadhatnak, s folytatják a kutatást.

A kereső alakulatok munkáját nehezítik a szeles, esős mostoha időjárási viszonyok. A gép Santiago de Chiléből indult három főnyi személyzettel és 18 utassal a dél-amerikai ország partjaitól 670-830 kilométerre lévő szigetcsoportra. A légi járművel utazott a chilei televízió egyik forgatócsoportja azzal a céllal, hogy riportot készítsen a tavalyi pusztító földrengés és szökőár utáni újjáépítési munkákról. A csoport tagja volt a Felipe Camiroaga, a hazájában rendkívül népszerű televíziós személyiség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport