18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Brutális kegyetlenséggel verik a tüntetőket Egyiptomban

2011.12.19. 17:30
Legalább három tüntető vesztette életét Kairóban a hadsereg és tiltakozók összecsapásaiban hétfőn; velük együtt 14-re nőtt a péntek óta tartó zavargások áldozatainak száma - jelentette be az egyiptomi egészségügyi minisztérium. A katonák embertelenül bánnak a tüntetőkkel.

A kairói Tahrír téren felállított tábori kórház egyik orvosa szerint hétfőn hat tüntető halt meg az összecsapásokban, mindegyiküket agyonlőtték. Ezt az információt az AP amerikai hírügynökségnek egyelőre nem sikerült független forrásból megerősítenie.

A hadsereg állítja, hogy nem használnak éles lőszert, és tevékenységük csak arra korlátozódik, hogy megvédjék a kormányépületeket a tömegtől. Ehhez képest szemtanúk szerint a tüntetők és a rendőrök kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálja egymást, a tiltakozók ellen vízágyúkat vetnek be, és a fegyverüket is használják az egyenruhások.

A hétvégén készült videón pedig kiderül, milyen embertelenül bánnak a rendőrök a kezükre került tüntetőkkel. Egy nő ruháját letépik, és ott ütik-verik, ahol érik, majd a magatehetetlen tüntetőt oda-vissza cibálják. Egy másik tüntetővel is hasonló kegyetlenséggel bánnak a megvadult rendőrök. (Figyelem, rendkívül burtális felvétel!)

A január-februári forradalom szimbolikus helyszínén, a Tahrír téren péntek óta tartanak az országot jelenleg vezető katonai tanács távozását követelő tüntetések, amelyeket a hatóságok példátlan keménykezűséggel próbálnak meg leverni. A kormányzó tábornokok szerint a demonstrációk egy Egyiptom ellenes összeesküvés részei.

Kamál Ganzúri kormányfő egy hétvégi sajtóértekezleten annak a véleményének adott hangot, ami most folyik Egyiptomban már nem forradalom, hanem ellenforradalom. Ezek az emberek a Tahrír téren már korántsem annak forradalomnak az ifjai, amely elűzte  Hoszni Mubarakot a hatalomból. Ganzúri szerint a népfelkelők közé olyan elemek furakodtak, akik nem Egyiptom javát akarják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport