Megtalálták az eltűnt magyar férfi holttestét

2012.01.18. 15:58
Megtalálták a pénteki olaszországi hajóbalesetben eltűnt magyar férfi holttestét – közölte Tóth József, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

Tóth József az MTI érdeklődésére elmondta, a férfi holttestét több más áldozatéval együtt a hajótestben találták meg, és a hatóságok által Grosseto városában felállított válságközpontban azonosította a férfi helyszínen tartózkodó édesanyja.

Szerdán a Costa Concordia balesetének helyszínére érkeztek az eltűnt magyar hegedűművész rokonai.

000 DV1103304

A holttest boncolását később végzik el, hogy megállapítsák a férfi halálának körülményeit, azt követően pedig hazaszállíthatják a holttestét – tudatta. A balesetben eltűnt másik magyar áldozatot, egy nőt továbbra is keresnek.

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek este beleütközött egy a tengerfenékből kiálló sziklába, és léket kapott, majd az oldalára dőlt.

A toszkán hatóságok szerdán közzétettek egy listát 28 eltűnt nevével, akiket a luxushajón utazók közül keresnek. Az eltűntek  24 utas és a személyzet négy tagja  között 13 német, hat olasz, négy francia, két amerikai, valamint egy-egy magyar, indiai és perui állampolgár van.

A baleset után kezdett mentési munkálatok ötödik napján, szerdán a búvároknak ismét fel kellett függeszteniük a hajnalban folytatott kutatást, mert az oldalára dőlt hajó megmozdult és tovább süllyedt, emiatt a mentőcsapatok számára nem biztonságos a munka.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport