Nehéz gyerekkora volt az ohiói gyilkosnak

2012.03.02. 07:03 Módosítva: 2012.03.02. 09:48

Háromrendbeli minősített emberöléssel és másik három bűncselekménnyel vádolták meg csütörtökön a 17 éves T.J. Lane-t, aki három diákot megölt, másik kettőt pedig megsebesített egy ohiói középiskolában.

A vádemelés fiatalkorúak bíróságán történt, de Lane ellen valószínűleg felnőttként fognak eljárni. A vádirat szerint a diák egy 22-es kaliberű Ruger Mark III-as pisztolyból hétfő reggel összesen 10 töltényt lőtt ki a diákokra a chadroni középiskola büféjében. Emellett további kétrendbeli minősített emberölési kísérlettel és szándékosan elkövetett támadással vádolták meg.

Lane elismerte, hogy a támadás napján egy pisztolyt és egy kést vitt magával az iskolába. Összesen öt másik fiatalt sebesített meg, hárman meghaltak. A 16 éves Daniel Parmertor hétfőn, a vele egyidős Demetrius Hewlin és a 17 esztendős Russell King kedden halt meg a kórházban.

T.J. Lane bilincsben
T.J. Lane bilincsben
Fotó: Aaron Josefczyk

A USA Today szerint T.J. két évvel ezelőtt már 30 napot töltött a fiatalkorúak büntetőintézetében, amiért ütlegelte és fojtogatta az akkor 44 éves nagybátyját, John Breuninget, aki a fiú akkor 16 éves bátyjával, Adammel keveredett konfliktusba, amiért az heroinozott.

T.J. Lane a bátyjával és a húgával már 14 éve az anyai nagyszüleinél élt. A szülők az együttélésük alatt nem egyszer összeverekedtek, szétköltöztek. A fiú apja később megnősült, de 2002-ben elvált, miután elítélték, amiért megverte és fojtogatta a feleségét, továbbá egy rendőrt is megtámadott.

Gyászol a chardoni középiskola
Gyászol a chardoni középiskola
Fotó: Shannon Stapleton

A támadó egy problémás gyermekek számára fenntartott tanintézmény diákja volt.  Az ismerősei szerint a merénylő csendes és meglehetősen jó tanuló, visszahúzódó típus, aki ritkán beszélt arról, hogy mi történik nála otthon. A fiú ugyanakkor december 30-án a Facebookon megjelentette egy versét, amelyben arról a vágyáról ír, hogy a világ a lábai elé hajoljon, a vonagló emberek eltörpüljenek előtte, és hogy ő jobb, mint mindazok, akiket gyűlöl.

"Mind haljatok meg!" – zárta bejegyzését T.J. Lane. Szemtanúk szerint a diák az iskolai büfében fejre célozva és figyelmeztetés nélkül tüzelt egy négyfős, fiúkból álló asztaltársaságra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport